NoM-woningen, Tiel
Nieuwbouw
Nieuwbouw
Nieuwbouw
Nieuwbouw
Nieuwbouw
Nieuwbouw
Nieuwbouw
Nieuwbouw

Passewaay Buurt 7 - 10 NOM-woningen, Tiel

10 woningenReferentieOverige locatieBasehomeMVODuurzaamheidNieuwbouwGebiedsontwikkeling
10 woningen

Van de Klok heeft in de nieuwbouwwijk Passewaay, gelegen in de wijk Aardbeivlinder, 10 nul-op-de-meter woningen gerealiseerd. Deze hoogwaardig afgewerkte woningen voldoen tevens aan de BENG-eisen voor 2020. De A++++ woningen hebben een energieprestatiecoefficient (EPC) van -0,45 en lopen daarmee ver vooruit op de EPC-norm van de overheid, die een norm hanteert van +0,4.

De woningen hebben een hoge isolatiewaarde in gevel en dak, triple beglazing en een luchtdichtheid op passiefhuisniveau. Dit betekent dat de woningen niet meer dan 15 kWh/m² per jaar verbruiken voor ruimteverwarming, naast de andere eisen die voor dit certificaat van toepassing zijn.

De woningen zijn daarnaast voorzien van een modern en hoogwaardig verwarmingssysteem, wat er voor zorgt dat, voordat de CO2-rijke lucht wordt uitgeblazen, de warmte wordt teruggegeven aan de verse lucht die naar binnen komt. Ten behoeve van het opwekken van energie is het volledige dak aan de zuidzijde voorzien van, in het dak geïntegreerde, zonnepanelen.

Voor de complete uitleg over deze unieke realisatie, verwijzen wij graag naar het gerelateerde artikel.

Architect
Architectenbureau Visser & Bouwman
Constructeur
Triops Advies
Directievoerder
Toon van de Pol
Realisatie
Van de Klok
Oplevering
Q4 2016