KlokGroep Boardingpass

Welkom aan boord bij KlokGroep! We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt en de organisatie in al haar facetten leert kennen. Daarom hebben we een speciale boarding pass gemaakt: jouw gids om op een interactieve en leuke manier KlokGroep te ontdekken. Met de boardingpass leer je niet alleen praktische zaken en handige tools kennen, zoals DigiOffice en onze manier van werken in 4PS, maar krijg je ook de kans om echt onderdeel te worden van onze cultuur. Denk aan het meedoen aan een inspirerende weekstart, een gezellige lunchwandeling met collega’s, of het verkennen van onze kernwaarden in actie. Deze pagina is jouw startpunt voor een succesvolle onboarding - laten we samen alle hokjes vullen!

MONTAGE_45
On-boarding

Hoe ziet de Boardingpass eruit?

Je bent begonnen bij KlokGroep en je hebt deze Boardingpass gekregen. De eerste boardingpass markeert de start van jouw reis bij KlokGroep. Tijdens deze fase doorloop je alle stappen die nodig zijn om goed van start te gaan. Denk hierbij aan een rondleiding door het kantoor, kennismakingen met collega’s, een introductie in onze systemen, en uitleg over de organisatiecultuur, missie en visie.


Het onboardingproces in drie fases

Het onboarding proces bestaat uit drie fases van ieder drie maanden. Elke drie maanden ontvang je bij aanvang van de Inklok-bijeenkomst een nieuwe boardingpass. Elke fase staat in het teken van een ander onderwerp.

  • Fase 1: Landen binnen KlokGroep (maand 1-3)
  • Fase 2: Kennismaken met KlokGroep (maand 4-6)
  • Fase 3: KlokGroep & Ik (maand 7-9)
KlokNet

Stel jezelf voor op KlokNet

KlokNet is een intern communicatie platform voor KlokGroep. Je kan inloggen met dezelfde inloggegevens die je voor je laptop hebt gekregen.

Het is zowel een informeel als formeel platform waarbij je de meeste organisatorische informatie terug kan vinden.

Je kan hier het laatste nieuws bekijken, je inschrijven voor de KlokSchool activiteiten, zien wanneer je collega's jarig zijn, meer lezen over de veiligheid van KlokGroep en nog veel meer.

Samenwerken als één team

Ontwikkel en Groei met KlokSchool

Hoe werkt het:

  • ​Iedereen kan ideeën voor KlokSchool inbrengen en tijdens de gesprekkencyclus wordt hier specifiek naar gevraagd!
  • Het programma wordt jaarlijks opgesteld en is voor iedereen inzichtelijk via KlokNet.
  • Er staat ook een hand-out van eerdere KlokSchool workshops.
  • De workshops worden meestal door je collega gegeven of door een externe trainer.
  • Je kunt jezelf aanmelden via KlokNet.

Hoe kun je KlokSchool vinden op KlokNet en je aanmelden voor een workshop?

  1. Open KlokNet
    Begin door in te loggen op KlokNet, het interne platform voor medewerkers.
  2. Zoek de KlokSchool-sectie
    In KlokNet vind je een menu of navigatiebalk. Klik op het kopje KlokSchool. Dit is de sectie waar alle informatie over trainingen en workshops te vinden is.
  3. Bekijk het inschrijfblok
    Eenmaal op de KlokSchool-pagina vind je een blok waarin je:
    • Je kunt inschrijven voor verschillende evenementen.
    • Workshops kunt bekijken met details zoals tijd, locatie en inhoud.

Hoe kun je je aanmelden voor een workshop bij KlokSchool?

  1. Navigeer naar het kopje KlokSchool
    Begin door naar de sectie "KlokSchool" te gaan. Dit is vaak een tab of knop in je portal of platform.
  2. Bekijk het inschrijfblok
    Op de KlokSchool-pagina vind je een blok waar je je kunt inschrijven voor verschillende evenementen. Hier zie je een lijst met beschikbare workshops en hun details.
  3. Beheer je inschrijvingen
    • Je kunt je eigen inschrijvingen bekijken. Dit geeft een overzicht van de workshops waarvoor je je al hebt aangemeld.
    • Indien nodig kun je je afmelden voor een workshop via dezelfde pagina.
  4. Overzicht van alle evenementen
    Onderaan de KlokSchool-pagina vind je een volledig overzicht van alle beschikbare KlokSchool-evenementen. Dit maakt het eenvoudig om te zien wat er gepland staat en waar je interesse in hebt.

In DigiOffice vind je onder het algemene blok een blok genaamd Kennisbank. Druk hierop om ..........

  1. Navigeer naar KlokSchool
    Open KlokNet en klik op het kopje KlokSchool om naar de juiste pagina te gaan.
  2. Ga naar de sectie Hand-outs
    Op de KlokSchool-pagina vind je een tab of sectie genaamd Hand-outs. Klik hierop om toegang te krijgen tot de beschikbare documenten.
  3. Zoek het document 'Werken in een netwerk'
    Onder het stukje Management in de hand-outs staat het document Werken in een netwerk.
    • Klik op dit document om het te openen.
    • Lees het aandachtig door, zodat je bekend bent met de inhoud.
terugblik-eerste-kennissessie-jong-klok-afbeelding van whatsapp op 2024-06-20 om 07

Inklok bijeenkomst 1

De eerste fase van het onboardingproces wordt afgesloten met een inklok-bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt de voortgang geëvalueerd: we bespreken welke stappen je hebt doorlopen en kijken of er nog vragen of aandachtspunten zijn.

Daarnaast ontvang je tijdens deze bijeenkomst de tweede boardingpass. Met deze boardingpass start je de volgende fase van je onboarding, waarin je verdere stappen zet om je volledig thuis te voelen binnen KlokGroep en je rol eigen te maken.

Deze bijeenkomst helpt je om een goed overzicht te krijgen van je voortgang en geeft je handvatten voor de komende periode.

Hoe wordt dit hokje gevuld?

De Inklok-bijeenkomst uitnodiging ontvang je automatisch via ons systeem AFAS. De afspraak wordt direct in je agenda geplaatst, zodat je dit moment niet mist. Neem een kijkje op KlokNet om te zien bij KlokSchool of je als deelnemer bent toegevoegd.

Woonbelevingscentrum LIV

Van locatie naar locatie

LIV

Voor medewerkers van KlokGroep en Van de Klok is er naast het kantoor een woonbelevingscentrum. Hier hebben kopers de mogelijkheid hun nieuwe thuis op ware grootte te beleven. Bij LIV kan je ook lunchen voor als je de lunch vergeten bent mee te nemen.

Timmerfabriek/ Materieeldienst

Bij de materieeldienst van Heilijgers kun je een rondleiding krijgen om te zien hoe alles achter de schermen wordt georganiseerd en geregeld. De Timmerfabriek van Adriaan van Erk biedt rondleidingen om een kijkje te nemen in het productieproces en het vakmanschap van dichtbij te ervaren.

Edwin Kolhuis Tanke en Harold van Rooijen

Kopje koffie met een directielid

Wil je het vakje Kopje koffie met een bestuurder/directielid afstrepen? Plan dan een afspraak via een van onze managementassistentes: Miranda, Demi of Cynthia. Zij zorgen ervoor dat jouw gesprek met een van de directieleden in de agenda komt te staan.

Dit gesprek biedt een ontspannen en informele setting om het directielid beter te leren kennen en jouw ideeën, vragen en ambities te delen. Tijdens deze koffie-momenten krijg je de kans om:

  • Informeel kennis te maken: Het is de perfecte gelegenheid om hen persoonlijk te leren kennen en een eerste indruk te maken.
  • Jouw ideeën te delen: Heb je vernieuwende ideeën of suggesties? Dit is jouw kans om ze in een open en vriendelijke sfeer te bespreken.
  • Vragen te stellen: Of het nu gaat over je rol, de organisatie of iets anders, ze zijn er om je te helpen met inzichten en antwoorden.
  • Te praten over je interesses, doelen en voortgang: Bespreek waar je naartoe wilt binnen KlokGroep, wat je drijft en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Dit gesprek is een mooie kans om jouw bijdrage aan KlokGroep verder te bespreken, vragen te stellen en samen na te denken over jouw groeipad binnen het bedrijf. Het is een laagdrempelige manier om jouw ideeën en doelen te delen en een sterke werkrelatie op te bouwen.

KRACHT I Klokgroup Lowres

KlokGroep Beleidsplan lezen

Je kunt het vakje "KlokGroep Beleidsplan lezen" afstrepen door op de onderstaande link te klikken en het volledige beleidsplan door te nemen. Door het beleidsplan krijg je inzicht in de richting waarin we ons als organisatie ontwikkelen, wat je helpt om je rol binnen KlokGroep beter te begrijpen.

MONTAGE_15

Check-in & Groei: Samen vooruit

Een startgesprek? Een weekstart? Een proeftijdgesprek, hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Hieronder zal kort worden toegelicht hoe elk gesprek tot stand komt en wat het inhoudt. Zo kun je weer een paar vakjes van je boarding pass afvinken!

De weekstart is hét moment om samen met je team en/of leidinggevende terug te blikken op de afgelopen week en de planning voor de komende week te bespreken. Dit helpt om prioriteiten te stellen en iedereen op dezelfde lijn te houden. Je kunt zelf het initiatief nemen om een weekstart in te plannen of je leidinggevende kan deze voorstellen.

Tip: Plan de weekstart eenvoudig zelf in via Teams en vink daarmee gelijk het reserveren van een Teamsgesprek af.
Zo zorg je voor een vliegende start van de week!

In het startgesprek bespreek je samen met je leidinggevende jouw doelen voor de komende periode en hoe je deze gaat aanpakken. Dit is hét moment om vragen te stellen, maar ook om zelf met ideeën te komen.

Dit gesprek wordt door je leidinggevende ingepland, dus je hoeft hiervoor geen initiatief te nemen. Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat we samen een sterke basis leggen voor jouw start!

Het startgesprek kan je voorbereiden via KlokNet. Klik op Mijn KlokNet en dan op Mijn ontwikkeling. Hier leg je alles vast voor jouw persoonlijke gesprek.

Het proeftijdgesprek vindt plaats aan het einde van je eerste maand en wordt ingepland door een HR Business Partner. Samen met je leidinggevende blik je terug op de afgelopen maand: hoe heb je de start ervaren, wat ging goed, en waar is nog ruimte voor verbetering?

Dit gesprek is een waardevol moment om samen te bepalen hoe jullie deze succesvolle start verder vormgeven en vooruitkijken naar jouw toekomst bij KlokGroep.

Bij KlokGroep, als familiebedrijf, geloven we in de kracht van samenwerking. Daarom hebben we de gelegenheid gecreëerd voor medewerkers die een andere functie binnen hun werkmaatschappij vervullen, maar wel met elkaar verbonden zijn om elkaar te ontmoeten – wat we noemen "Functie Familielid Ontmoet".

Denk hierbij aan een projectvoorbereider en een projectmanager. Een projectontwikkelaar en een duurzaamheidsadviseur. Een werkvoorbereider, calculator en BIM-modelleur.

Tijdens je 100 dagen gesprek zullen er verschillende vragen worden gesteld, maar is er ook zeker ruimte voor je eigen input. Zo wordt er de focus gelegd op de volgende punten:

  • Voel ik mij thuis?
  • Wat valt op?
  • Wat zou ik doen als ik directeur zou zijn van dit bedrijf?

Ook is er ruimte om kritiek of aandachtspunten op tafel te leggen of juist te benoemen heel goed gaat. Dit gesprek kan gevoerd worden met je leidinggevende of met een directielid, individueel of samen met andere collega's

Lisa uitgesneden

Maak kennis met een van de
HR Business Partners

Wil je kennismaken met een HR Business Partner? Op KlokNet vind je onder ''Wie is wie'' een overzicht van onze HR Business Partners. Schroom niet om een van hen aan te spreken en een moment te plannen voor een kop koffie.

Zo kunnen zij jou beter leren kennen op persoonlijk gebied, je interesses, je doelen. Ook kunnen zij jou iets vertellen over hun interesses, werkzaamheden en/of over de organisatie.

Alhoewel dit maar één vakje is kan en mag je dit ook altijd op eigen initiatief doen bij elke collega die je wilt leren kennen!

4PS: efficiënt werken met financiële informatie

4PS is het financiële systeem dat bij KlokGroep wordt gebruikt om alle bedrijfsactiviteiten en projectinformatie te beheren. Het biedt inzicht in de kosten, opbrengsten en voortgang van projecten voor elke werkmaatschappij binnen de groep. Of je nu in de administratie, projectbeheer of een andere functie werkt, 4PS is het systeem waarmee je de nodige gegevens kunt raadplegen en bijsturen waar nodig.

Dit systeem speelt een essentiële rol in het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen en zorgt voor eenduidige informatie die voor iedereen toegankelijk is. Zo kun je efficiënt samenwerken en altijd de juiste informatie vinden om je werk goed te doen.

Om het vakje af te vinken kan je inloggen op 4PS en daar werkzaamheden uitvoeren. Heb je vragen over de werkwijze, stel de vraag aan een van de collega's naast je en zij kunnen je vraag beantwoorden over 4PS.


Performance Cyclus Boekje

Performance Cyclus

Alle vakjes gevuld?

Je eerste boardingpass heb je nu met succes afgerond! Bij de volgende Inklok-bijeenkomst krijg je de tweede boardingpass en blik je terug op de afronding van de eerste.

Heb je vragen of opmerkingen?

Heb je vragen gedurende je onboarding proces en staat de uitleg hier niet of onduidelijk. Stel je vraag en geef feedback, zodat wij het kunnen aanpassen. Je buddy kan je helpen met het beantwoorden van je vragen.

Valt je buddy weg?

Geef dit zelf aan bij je HR Business partner. We kunnen je dan verder helpen!

De tweede boardingpass

Je hebt de eerste boardingpass afgerond, goed bezig! Vanaf nu ligt het initiatief bij jou en mag je zelf de boardingpass gaan vullen met doelen/activiteiten.

Voorbeelden voor de boardingpass

Geen inspiratie voor vakjes? Je kan een post plaatsen op LinkedIn over iets wat je behaalt hebt, deelnemen aan een werknemersuitje, een Fit de Klok rond activiteit organiseren, naar een andere vestiging gaan of een belwandeling doen.