Eerste werkdag

Welkom! Jouw avontuur bij KlokGroep gaat bijna van start. Ondanks dat dit vast spannend is, moet het vooral leuk zijn. Daarom op deze pagina nog wat extra informatie en tips zodat jij jouw eerste dag meteen goed en fijn van start kan. Op deze pagina is alle belangrijke informatie te vinden die voor het Moederbedrijf KlokGroep geldt en voor dochterondernemingen Van de Klok (VDK), Heilijgers (HG), Adriaan van Erk (AVE) en Novaform (NF). Aan het einde van de pagina is per werkmaatschappij nog extra informatie te vinden.

Feest van de Eeuw KlokGroep
Kantoor KlokGroep

Kantoor
KlokGroep

Ons hoofdkantoor is te vinden op Kanaalstraat 200 in Nijmegen. Op deze locatie zijn voornamelijk medewerkers van KlokGroep en Van de Klok actief. Toch zijn ook collega's van andere werkmaatschappijen hier regelmatig actief. Er is voldoende parkeergelegenheid en mogelijkheid om je auto op te laden. Kom je met het OV? De bushalte is om de hoek. Aan de voorzijde zit LIV, een woonbelevingscentrum met vier woningen op ware grootte in de vitrine, dat een initiatief van KlokGroep is.

Feest van de eeuw

Altijd op de hoogte
met KlokNet

KlokNet is het intranet van KlokGroep. Met dit medium blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de organisatie en kun je zelf al je nieuws delen. Wij vragen alle collega’s minimaal 1 keer per week op KlokNet te kijken en de nieuwe berichten te lezen.

KlokNet is echter meer dan een informatiesysteem. Via Mijn KlokNet vraag je verlof aan, meld je jezelf ziek en/of dien je je declaraties in. Je vindt hier ook al jouw persoonlijke informatie, jouw digitale dossier en salarisstroken.

Header-KlokSignaal-OKT-2023-ARCHIEF

KlokSignaal & Vakwerk

KlokSignaal is een digitale nieuwsbrief voor onze relaties en uiteraard ook voor jou! Je kunt je aanmelden voor nieuwe edities of eerdere publicaties bekijken.

Vakwerk is een personeelsmagazine dat twee keer per jaar verschijnt. Je ontvangt dit thuis op de deurmat. We werken bijna papierloos, maar Vakwerk wordt nog gedrukt om lekker door te bladeren met je huisgenoten vanaf de bank of in de hangmat op vakantie.

performance cyclus 3

Performance cyclus

Binnen onze organisatie beschouwen we ontwikkeling als een essentieel aspect, zowel voor jou als individu als voor de groei van het team en ons bedrijf. Om hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gegaan, faciliteert en ondersteunt onze M&O-afdeling de Performance-cyclus. Dit proces begint met het stellen van doelen in samenspraak met jouw leidinggevende, waarbij we ons laten leiden door de jaarplannen van het bedrijf. We investeren graag in jouw ontwikkeling, omdat het realiseren van onze ambitie vereist dat iedereen een stap verder durft te zetten.

Dit bereiken we door voortdurend in gesprek te blijven over persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Jaarlijks starten we met een startgesprek waarin we je doelen afspreken. Naar behoefte hebben we een voortgangsgesprek en we sluiten het jaar met een eindejaarsgesprek. In de gesprekken evalueer je samen met je leidinggevende jouw doelen.

SAARS-2-LR

KlokSchool

KlokSchool streeft kennisdeling na. KlokSchool investeert en organiseert om doelgericht het kennisniveau van alle collega’s van Klok te verhogen en te verbreden. Dit doen we door te leren van elkaar en kennis te delen. Samen kunnen we elkaar helpen ons verder te ontwikkelen… nog heel lang!

Door het delen van kennis kunnen we de samenwerking verbeteren en processen optimaliseren.

Hoe werkt het:

  • ​Iedereen kan ideeën voor KlokSchool inbrengen en tijdens de gesprekkencyclus wordt hier specifiek naar gevraagd!
  • Het programma wordt jaarlijks opgesteld en is voor iedereen inzichtelijk via KlokNet.
  • De workshops worden meestal door je collega gegeven of door een externe trainer.
  • Je kunt jezelf aanmelden via KlokNet.
Fit de klok rond - wielrennen

Fit de Klok rond

Het is voor KlokGroep van belang om de gezondheid van onze collega’s te behouden of te verbeteren, door middel van stimulans en bewustwording. We hechten veel waarde aan vitaliteit en ondersteunen jullie hierbij waar mogelijk. Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte of lichamelijke gebreken. Lekker in je vel zitten betekent ook met voldoende energie je werk doen en fit weer thuiskomen. Kortom: Fit de Klok rond.

KlokGroep draagt hieraan bij door aandacht te schenken aan een veilige en gezonde werkplek, informatie te verstrekken over voeding en beweging en het organiseren van de 'Gezonde Maand' en andere activiteiten.

Op KlokNet vind je meer informatie. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor en door medewerkers. Als je zelf ideeën hebt kun je deze altijd aandragen bij M&O.

Bij Fit de Klok rond hoort een preventief verzuimbeleid. Vroegtijdig ingrijpen om verzuim te vermijden is daarbij van groot belang. Kunnen wij je helpen om verzuim te vermijden? Bespreek dit dan met je leidinggevende en/of M&O. Helaas valt niet alles te vermijden en mocht je toch onverhoopt ziek worden dan volgen we samen een vaste procedure die te vinden is in een verzuimboekje.

Jong Klok-4

Jong Klok

Jong Klok, een vereniging binnen onze organisatie, ondersteunt collega's tot 35 jaar in hun persoonlijke en professionele groei. We bieden hen een stem, dagen uit om ideeën voor verbetering te delen, faciliteren connecties met andere Jong Klokkers, en stimuleren de ontwikkeling van een netwerk binnen én buiten de organisatie.

Het Jong Klok-programma rust op twee pijlers: kennis en netwerken. Maandelijkse themasessies bieden inzicht en kennisdeling, terwijl halfjaarlijkse evenementen het sociale aspect versterken.

De leden van het kernteam van Jong Klok zijn: Bram Baars (VDK), Lennart de Langen (AVE), Joost Roosendaal (AVE), Nienke Lankveld (VDK), Stacy van den Brink (NF) en Bert Zuilhof (HG).

COR-2023

Centrale
ondernemingsraad

De centrale ondernemingsraad (COR) is de overkoepelende ondernemingsraad voor alle bedrijven van KlokGroep en behandelt de dossiers die alle bedrijven raken. De dossiers die 1 specifieke werkmaatschappij betreffen, worden behandeld door afzonderlijke (groeps)ondernemingsraden.

De COR bestaat uit: Léon ten Dam (VDK), Henry Vissers (VDK), Thijs Pleijhuis (VDK) Floortje van Sambeek (VDK), Dyon Aldenhoven (NF), Arjan Brunekreef (HG), Kazim Dogan (HG), John Hoogendoorn (AVE), Remco Reitsma (AVE) en Arjen Mehlkop (KG).

Bij wie kan ik terecht met mijn vraag?
Het is op voorhand lastig uit te leggen waar een bepaald dossier of onderwerp thuishoort. Maar desondanks houden we het heel simpel; je kan en mag altijd contact opnemen met iedereen van jouw ondernemingsraad. Wij zullen er onderling voor zorgen dat dit op de juiste plek terecht komt.

Voorijde Boven het maaiveld

Hoge ambities met
onze duurzaamheidsstandaard

We staan aan het begin van de transitie naar een duurzame en circulaire economie. De CO2-uitstoot moet drastisch omlaag, we moeten verantwoord omgaan met grondstoffen en we zullen een betere balans moeten vinden in hoe we de beschikbare grond indelen. Tegelijkertijd hebben we in Nederland een grote woningbouwopgave met elkaar in te vullen, waarbij de komende jaren behoefte is aan honderdduizenden - zoveel mogelijk betaalbare - woningen. Hiervoor hebben we bedrijfsbreed de volgende doelstellingen geformuleerd:

  • In 2030 is de CO2-uitstoot met 50% verminderd.
  • In 2030 is 50% van de toegepaste grondstoffen hergebruikt en/of hernieuwbaar.

Om dit te realiseren, heeft KlokGroep uitgangspunten bepaald, die we vanuit alle projecten hanteren die we vanaf nu ontwikkelen: onze duurzaamheidsstandaard. Dit zijn uitgangspunten die dat vaak scherper zijn dan de wettelijke eis; we steken ons hoofd boven het maaiveld uit.

Benieuwd hoe we ons met de hele organisatie inzetten voor een toekomstbestendige leefomgeving? Lees dan meer...

2017 - Bimmers-kijken-allemaal - LR

Jouw kledingstijl

Bij KlokGroep vinden we het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in zijn of haar kleding én dat we een professionele uitstraling hebben richting onze klanten. Je kledingstijl is een deel van je persoonlijkheid. Daarom willen we je zoveel mogelijk vrijheid geven.

Onze kledingvoorschriften zijn casual maar netjes (jasje-dasje komt nauwelijks voor). We geloven dat een goede balans tussen casual en netjes de perfecte sfeer creëert voor een productieve en aangename werkomgeving.

Bij belangrijke afspraken met klanten of collega's is het gepast om je kleding iets meer formeel aan te passen dan gebruikelijk.

Feest van de Eeuw

Extra informatie
voor de dochterondernemingen

Moederbedrijf KlokGroep bestaat uit vier dochterondernemingen die actief zijn als ontwikkelaar en bouwer in de vastgoedsector: Van de Klok, Heilijgers, Adriaan van Erk en Novaform. Wanneer je bij één van de dochterondernemingen gaat werken, is het handig om de extra informatie voor deze werkmaatschappij ook door te nemen.

De extra informatie voor nieuwe medewerkers bij Van de Klok of de holding (KlokGroep)

De holding (KlokGroep) heeft betrekking tot de teams: MarCom, Finance & Control, M&O en juridische zaken

Kun je écht niet wachten?

Dan zijn er alvast een aantal dingen die je kunt doen om een nóg snellere start te maken:

  • Kom alvast langs voor een bak koffie! Vinden we gezellig. Stuur wel even een mail of bel even naar je leidinggevende zodat je zeker weet dat hij of zij op kantoor aanwezig is;
  • Abonneer jezelf op YouTube alvast op ons KlokGroep YouTube kanaal;
  • Volg ons op onze LinkedIn pagina;
  • Misschien nog wel de belangrijkste taak: neem lekker je rust, de inwerkperiode is altijd een intensieve periode met veel indrukken.