AI OPUS
AI OPUS Nijmegen
AI OPUS Nijmegen
AI OPUS Nijmegen
Bovenaanzicht OPUS Transformatie
Transformatie OPUS zij-aanzicht

Transformatie OPUS, Nijmegen

In uitvoeringBinnenstedelijkTransformatie

De voormalige meisjesschool OPUS aan het Vierdaagseplein in Nijmegen ondergaat een transformatie. In opdracht van Lingotto transformeren wij samen met Ventimon Elektrotechnisch bedrijf en Van Delftgroep het statige schoolgebouw naar een viersterrenhotel dat de naam 'The Rebyl' gaat dragen. Het wordt onderdeel van de Amerikaanse hotelketen Marriott International.

De entreepartij en hal met trappenhuis blijft behouden en dient straks als hotellobby. Aan de achterzijde van het hotel wordt nieuwbouw gerealiseerd met een houten gevel. Het gebouw wordt verduurzaamd met nieuwe isolatie, zonnepanelen, duurzame installaties en er is veel aandacht voor biodiversiteit. Denk hierbij aan groene daken, vogelnestvoorzieningen voor ca. 100 vogels zoals mussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Het 4-sterren hotel krijgt 97 kamers en suites en een café-restaurant. Naast de boutique gym zijn er vergader- en eventruimtes, gelegen aan de groene binnentuinen van het gebouw.

Na de bouwvak zijn wij gestart met de transformatie en is inmiddels in volle gang. Wij verwachten in het eerste kwartaal van 2024 het gebouw op te leveren aan Lingotto.

Architect
Kentie en Partners
Constructeur
Adviesbureau Tielemans Bouwconstructies
Installatie-adviseur
Traject Adviseurs & Managers
Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q1 2024