De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem
De Martinus, Arnhem

De Martinus, Arnhem

13 stadswoningen en commerciële ruimtenReferentieBinnenstedelijk
13 stadswoningen en commerciële ruimten

Het huidige Kerkplein in Arnhem is jarenlang gebruikt als parkeerplaats en als locatie voor de markt. Het plein vormt feitelijk de verbindende schakel tussen de historische binnenstad en de Rijn. Met de ontwikkeling van het Kerkplein is de verblijfskwaliteit in dit gebied vergroot.

In dit nieuwbouwproject zijn 13 fraaie stadswoningen met een riante buitenruimte gerealiseerd. 4 van deze woningen zijn boven 2 commerciële ruimten gepositioneerd. Het gebouw sluit aan een zijde aan op het Focus filmtheater. Iedere stadswoning heeft tevens het genot van een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Om dit binnenterrein te bereiken is er een onderdoorgang onder een van de woningen gerealiseerd. De woningen bestaan uit vier- of vijf woonlagen. Door de architectuur is de ruimte in huis gemaximaliseerd (geen schuine daken). Kopers konden hun woning naar eigen smaak afwerken. Dit project was een prachtige uitdaging door het binnenstedelijk gebied waardoor een zeer beperkte bouwplaatsruimte aanwezig was.

De Jansbeek is een beek die van de heuvels in Arnhem-Noord door Sonsbeek via de Arnhemse binnenstad naar de Rijn stroomt. Vanaf de 18e eeuw is de beek geleidelijk uit het centrumgebied verdwenen en steeds meer om het centrum geleid. Nu komt de Jansbeek weer zichtbaar terug in het centrum. De Jansbeek stroomt direct naast de commerciële ruimten en de bovenliggende woningen.

Architect
DeZwarteHond Groningen - contactpersoon: Henk Stadens
Constructeur
Lievense Adviseurs Ingenieurs - contactpersoon: Anton Geelen
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q3 2019