2023-04-25-groesbeek-1454
2023-04-25-groesbeek-0738
2023-04-25-groesbeek-0741

11 Optimaat Woningen, Groesbeek

11 Woningen ReferentieOverige locatieOptimaatNieuwbouw
11 Woningen

In opdracht van Oosterpoort zijn er 11 Optimaatwoningen gebouwd in Groesbeek op de Bosbesstraat en de Bremstraat.

Van de Klok heeft in Groesbeek in opdracht van Oosterpoort in totaal 11 prefab houten Optimaatwoningen gerealiseerd. De woningen zijn geschikt voor ouderen of jongeren met een 1- of 2-persoons huishoudens. De badkamer bevindt zich op de begane grond en 2 slaapkamers zijn te vinden op de verdieping. 8 woningen staan aan de Bosbesstraat en 3 woningen aan de Bremstraat. De is gestart in december '22, de oplevering aan Oosterpoort was in mei '23.

Groesbeek ligt hoog in NAP op zandgrond. Deze Optimaatwoningen zijn volledig prefab die in enkele dagen zijn neergezet. Daarna zijn de woningen binnen afgewerkt en aangesloten op het net (nuts). Alle woningen zijn geheel gasloos met een ventilatieluchtwaterwarmtepomp. Verder zijn de woningen voornamelijk van hout gemaakt, met uitzondering van onderdelen zoals: begane grondvloer (beton), palen (beton), dakpannen (beton), gevelbekleding (eternit), kozijnen (kunststof). De verdiepingsvloer is een massieve CLT-vloer (hout).

De 3 woningen aan de Bremstraat zijn echt in een kuil gebouwd, dat is qua logistiek een uitdaging. Door het prefab-systeem kan hier snel en effectief gebouwd worden, zonder dat er veel ruimte nodig was voor een bouwplaats.

Dit is het tweede project voor Oosterpoort dat is gebouwd met prefab houten Optimaatwoningen.

Architect
Van Oord Architecture & Design - Jim van Oord
Constructeur
Emergo Hout & Bouw B.V. | Tobias Borst
Directievoerder
Van de Klok Wonen
Realisatie
Van de Klok Wonen
Oplevering
Q2 2023