Jubilarissen Joost en Wim Gerrits
Directeur Totaalonderhoud Bas van Gompel houdt een gloedvol betoog
Joost wordt gefeliciteerd door directeur Bouw Rob Jans
Wim luistert aandachtig naar de lofzang over hem
Taart in een feestelijke bouwkeet
Banner familiejubileum

Uniek familiejubileum op de bouwplaats

12 april 2023

Het komt regelmatig voor dat een collega een jubileum viert; 12½ jaar in dienst, 25 jaar, en zelfs 40 jaar zijn mijlpalen die met regelmaat voorbij komen. Zo af en toe vieren twee collega’s hun jubileum op dezelfde dag. Maar dat het vader en zoon zijn die op dezelfde dag een loopbaanfeestje vieren, dát maak je niet vaak mee!

Voor de familie Gerrits is 11 april 2023 een bijzondere dag. Op de dag dat vader Wim zijn 40-jarig jubileum viert, viert zoon Joost zijn 12½-jarige mijlpaal bij Van de Klok.

Schoolbanken
Op 11 april 1983 begint Wim als timmerman bij bouw- en aannemingsbedrijf De Graaff dat 7 jaar later overgenomen wordt door ‘De Klok’ uit Druten. “Omdat ik graag organiseer en ook meer verantwoordelijkheden wilde hebben, ben ik het uitvoerdersvak ingerold”, vertelt Wim. Hij groeit door naar hoofduitvoerder, gaat weer even de schoolbanken in om projectmanager te worden, en maakt na verloop van tijd de switch naar realisatiemanager. “Het is mooi dat je binnen KlokGroep alle ruimte krijgt om te groeien.”

Timmermansfamilie Gerrits
In hetzelfde jaar dat de Klok-familie uitgebreid wordt met De Graaff, is er bij de familie Gerrits ook gezinsuitbreiding: Wim wordt de trotse vader van zoon Joost. Het timmermansvak is Joost met de paplepel ingegoten. Joost vertelt:

Ik was als kind altijd buiten te vinden. Als mijn vader aan het huis werkte of weer iets aan het klussen was, dan was ik in de buurt om mee te kijken.


Joost begint op 11 oktober 2010 als leerling timmerman bij Van de Klok en volgt min of meer hetzelfde carrièrepad als zijn vader. Hij groeit via een rol als assistent door naar realisatiemanager. Die functie bekleedt hij nu ook nog.

Het timmermansvak verleren ze natuurlijk nooit. “We klussen vaak samen. Zo heb ik Joost geholpen met de uitbouw van zijn woning. Hij is echt een ‘doe-jongen’: in zijn schoolperiode was hij ’s avonds vaak bezig met houtverbindingen maken voor zijn opleiding”, vertelt Wim. Joost vult aan: “Mijn pa is een steengoede timmerman en ik denk dat ik het meeste van hem heb geleerd. Als we samen aan het klussen zijn, hoeven we weinig tegen elkaar te zeggen. Voor je het weet is de klus geklaard.”

Markante metamorfose
Na 4o jaar dienstverband komt ook de volgende mijlpaal voor Wim rap dichterbij. Op 26 april gaat hij met pensioen. Zijn laatste project was de transformatie van de iconische Nijmeegse fabriekshal De Vasim.

Het project is bijna opgeleverd en is er echt een om trots op te zijn. “Ik had me geen beter project kunnen wensen om mijn carrière mee af te sluiten”, blikt Wim enthousiast terug.“

Feest op de bouwplaats
11 april kreeg Joost in een goed versierde bouwkeet op zijn project Teisterbant in Kerk Avezaath een feestelijk bloemetje uitgereikt. 's Middags werd er uitgebreider feest gevierd op Wims project De Vasim, waar een aantal collega’s en directieleden hem in het zonnetje zetten. Uiteraard was Joost daar ook bij aanwezig.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal