Zoon Joost en vader Wim Gerrits
Wim Gerrits in de bouwkeet bij project Floraplein, Eindhoven
Joost Gerrits in de bouwkeet bij project Kerkwijk, Didam
Het timmeren is Joost door zijn vader met de paplepel ingegoten
Troffel en speciekuip; Joost fixt het muurtje wel even
Wim en Joost bij de bouw van een schuurtje

Het familiebedrijf: Wim en Joost Gerrits

14 september 2021

Dat onze organisatie een familiebedrijf is, dat weet bijna iedereen, maar dat er binnen de organisatie ook veel andere families werkzaam zijn, dat is minder bekend. In het item 'Het familiebedrijf' stellen wij deze bloedverwanten graag aan je voor. In deze editie ontmoeten vader Wim en zoon Joost Gerrits elkaar op de bouwplaats!

Samen bouwen

Het gebeurt niet vaak dat Wim en Joost op dezelfde locatie te vinden zijn. Nu de eerste woningen van Kerkwijk in Didam klaar zijn voor oplevering, is het een mooi moment voor Wim om te kijken op het terrein waar zijn zoon verantwoordelijk voor is.

Nieuwbouw versus renovatie

Ze treffen elkaar eigenlijk nooit op het werk, want Wim is realisatiemanager voor renovatieprojecten. “Momenteel ben ik bezig met het Floraplein in Eindhoven en zie uit naar het GO voor het VASIM in Nijmegen, wat mijn volgende project is. Joost is realisatiemanager voor nieuwbouwprojecten zoals deze in Didam, dat is meer zijn uitdaging.” Er is veel overlap in hun functies, vertelt Joost: “Onderaannemers aansturen, planning opstellen en bewaken, soms mensen achter de broek aan zitten. Het hoort allemaal bij de taken van de realisatiemanager.” Toch zijn er ook belangrijke verschillen, met name de doelgroep. “Bij renovatieprojecten heb je het toch vaak over huurhuizen en dan komt er ook een sociaal aspect bij kijken. Bewoners hebben zo hun eigen ideeën over hun woningen en het is een uitdaging om daar telkens opnieuw mee om te gaan”, vult Wim aan.

Timmermansbloed

Wim begon in 1983 als timmerman bij bouw en aannemingsbedrijf De Graaff, dat in 1990 werd overgenomen door destijds de Klok uit Druten. “Omdat ik graag organiseer en ook meer verantwoordelijkheden wilde hebben, ben ik het uitvoerdersvak ingerold. Tegenwoordig heet deze functie bij Van de Klok realisatiemanager. Het is mooi dat je bij Van de Klok alle ruimte krijgt om te groeien”, vertelt Wim. Het timmermansvak is Joost met de paplepel ingegoten. Hij vertelt: “Ik was als kind altijd buiten te vinden. Als mijn vader aan het huis werkte of weer iets aan het klussen was, dan was ik in de buurt om mee te kijken. Tijdens mijn schoolperiode ben ik via mijn vader bij Van de Klok terechtgekomen voor een stage als timmerman. In 2010 trad ik in dienst en ben inmiddels doorgegroeid tot realisatiemanager.”

Samen klussen

Wim en Joost wonen op 300 meter afstand van elkaar in Overasselt en komen zo’n vijf dagen in de week bij elkaar over de vloer. Samen genieten zij in hun vrije tijd van het timmermansvak. “We klussen vaak samen en zo heb ik Joost geholpen met de uitbouw van zijn woning. Hij is echt een ‘doe-jongen’ en in zijn schoolperiode was hij ’s avonds vaak bezig met houtverbindingen maken voor zijn opleiding”, vertelt Wim. Joost vult aan: “Mijn pa is een steengoede timmerman en ik denk dat ik het meeste van hem heb geleerd.''

Als we samen aan het klussen zijn, hoeven we weinig tegen elkaar te zeggen en voor je het weet is de klus geklaard.


Dubbel feest?

Het tweetal blikt voorzichtig vooruit. Op 11 april 2023 is Wim veertig jaar in dienst bij Van de Klok. “Op exact die dag 12,5 jaar geleden trad Joost bij Van de Klok in dienst. Het zou mooi zijn als we hier een gezamenlijk jubileumfeestje van kunnen maken.” Vraag is, gaat Wim nog zolang door?

Wim Gerrits

Is geboren in Heumen op 28 juni 1956 en woont in Overasselt. Hij is getrouwd met Els en samen hebben zij drie kinderen, Maaike, Joost en Inge. Els en Wim zijn grootouders van vier kleinkinderen. Wim geniet van zijn omgeving: “We wonen in het buitengebied en hier geniet ik van al mijn hobby’s in en om ons huis. Als kind uit een boerenfamilie heb ik dit nooit losgelaten.”

Joost Gerrits

Is geboren in Nijmegen op 31 augustus 1990 en woont net als zijn vader in Overasselt. Samen met zijn vriendin Madeleine heeft hij twee kinderen, Veerle en Merijn. Naast het klussen heeft hij samen met zijn vader en oom een unieke hobby: “Met z’n drieën hebben we een aantal oldtimer/ klassieke tractoren om te restaureren, onderhouden, ritten mee te rijden en af en toe op te werken.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal