Theo Beelen en zijn tweelingbroer Johan
Theo en Johan Beelen in hun jonge jaren

Het familiebedrijf: Johan en Theo Beelen

4 februari 2020

Dat onze organisatie een familiebedrijf is, dat weet bijna iedereen, maar dat er binnen de organisatie ook veel andere families werkzaam zijn, dat is minder bekend. In ons item 'Het familiebedrijf' stellen we graag bloedverwanten voor die bij ons werken. In deze tweede editie zijn Johan Beelen en zijn tweelingbroer Theo aan de beurt!

De rode draad: Fons van de Klok

De gebroeders Beelen zijn inmiddels al heel wat jaren werkzaam bij Van de Klok. En alhoewel Johan 15 minuten eerder ter wereld kwam, was het Theo die in 1998 als eerste zijn loopbaan startte bij de groep. “Ik voetbalde al jaren met Fons van de Klok bij sv Juliana ’31 uit Malden en hij had al vaker gevraagd of ik niet bij hem wilde komen werken”, vertelt Theo. “Fons was toen directeur bij bouw- en aannemingsbedrijf De Graaff, dat later is overgenomen door Van de Klok. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan en in 1998, samen met Peter Hammen, begonnen als timmerman.” In 2007 volgt ook broer Johan het advies van Fons van de Klok op. “Ook ik kwam Fons regelmatig tegen op het voetbalveld bij sv Juliana ’31. Ik zat toen bij Hagemans Vastgoedonderhoud en iedere keer als ik Fons tegenkwam zei ie, weliswaar onder valse voorwendselen, dat ik gewoon móest komen. "Maak nou een afspraak", zei ie dan. Dat heb ik uiteindelijk gedaan en binnen een uur waren we er al uit.” De rest is geschiedenis. Theo werkt inmiddels als assistent realisatiemanager op de afdeling Totaalonderhoud en Johan is directeur van dezelfde divisie.

Biljarten versus breien

Johan is dus de leidinggevende van Theo. Maar dat is nooit lastig geweest. Theo gaat verder: “Wij hebben daar hele duidelijke afspraken over. Werk en privé houden we echt strikt gescheiden. Tijdens werktijd hebben we natuurlijk wel contact over het werk, maar daarbuiten niet. We weten van elkaar hoe we erover denken en daar houden we ons ook aan.” Buiten werktijd zien de broers en hun families elkaar regelmatig. “We komen op elkaars verjaardagen en die van de kinderen”, vult Johan aan. “En daarnaast zitten we al 40 jaar samen bij dezelfde biljartclub. Elke maandagavond komen we samen met een aantal vrienden in café De Blokhut in Malden. Maar eigenlijk zijn we meer een breiclub, want als je denkt dat vrouwen kunnen roddelen: wij kunnen er ook wat van hoor. Iedereen wordt tegen het licht aan gehouden en over alles hebben we een mening.” Naast de biljartclub houden de beide broers ook van carnaval. Johan is lid van carnavalsvereniging ‘De Dwarsliggers’ en Theo heeft samen met een groep vrienden een eigen carnavalsclubje: ‘CV Lekker belangrijk’.

Zoek de overeenkomsten?

Dat Johan en Theo een tweeling zijn, wil niet zeggen dat ze op elkaar lijken. “Eerder juist het tegenovergestelde”, lacht Theo. “We hebben zelfs weleens ons rijbewijs aan mensen moeten laten zien, omdat ze niet geloven dat we een tweeling zijn.” En, naast het uiterlijk, zijn er nog meer verschillen. “Theo is linksbenig en ik ben rechtsbenig”, gaat Johan verder. “Ik ben bedachtzamer, daar waar Theo wat impulsiever is. En ik woon links van de Rijksweg (gezien vanuit Nijmegen) en Theo rechts.”. Humor blijkt dan wel weer een gemeenschappelijke deler. Evenals de pretoogjes. En daarnaast hopen beide broers toch echt dat ze samen hun pensioen bij Van de Klok mogen halen. Want ook al zijn ze niet tegelijk in dienst gekomen; de kans is natuurlijk aanwezig dat de tweeling wel tegelijk uit dienst zal gaan.

Dat Johan en Theo een tweeling zijn, wil niet zeggen dat ze op elkaar lijken. Eerder juist het tegenovergestelde.

Theo Beelen

werd geboren op 11 december 1961 in Malden. Hij begon in 1998 als timmerman bij bouw- en aannemingsbedrijf De Graaff dat later is overgenomen door Van de Klok. Inmiddels werkt hij als assistent realisatiemanager voor de divisie Totaalonderhoud. Theo is de jongere (tweeling)broer van Johan. Hij was namelijk 15 minuten later. Theo woont in Malden en is getrouwd met Astrid. Samen hebben ze twee kinderen: Timmy en Stijn.

Johan Beelen

werd geboren op 11 december 1961 in Malden. Hij werkt sinds 2007 bij Van de Klok. Hij is begonnen als projectleider, werd daarna bedrijfsleider en is sinds 2011 directeur van de divisie Totaalonderhoud. Johan is de oudere (tweeling)broer van Theo; hij was namelijk 15 minuten eerder. Johan woont in Malden en is getrouwd met Karin. Samen hebben ze drie kinderen: Anouk, Youri en Aron.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal