Familie Van de Klok tijdens het 100-jarig jubileumfeest van KlokGroep

Nu en morgen: opnieuw een overname, een naamsverandering en een duurzame toekomst (2022 en verder)

15 mei 2023

100 jaar KlokGroep. Een familiebedrijf gebouwd op een fundament van hard werken en verantwoordelijkheidsgevoel enerzijds, en visie en lef anderzijds. Een verhaal ook van drie generaties, met broers die weten wat ze aan elkaar hebben. Van het prille begin tot nu: reis mee door 100 jaar KlokGroep.

2022

In juli nemen we Adriaan van Erk uit Bergambacht over: met deze overname komt ons familiebedrijf in de top 15 van grootste ontwikkelaars/bouwers van Nederland. We krijgen daarmee volledige dekking in de regio’s waarin we actief willen zijn.

Het betekent ook een verandering voor KlokHolding als merk en als moederbedrijf dat zich uitstrekt boven de werkmaatschappijen. De tijd is rijp om de holding als verbindende moeder zichtbaarder te maken in de markt en de bedrijfsvoering eenduidig neer te zetten met als uitgangspunt dat de waarden van het familiebedrijf en het ondernemende karakter van de holding en haar dochters behouden blijven.

De holding krijgt een nieuwe naam. Die onthult Ton van de Klok op het ‘Feest van de Eeuw’ ter ere van het 100-jarig bestaan: KlokHolding heet per 1 januari 2023 KlokGroep. De werkmaatschappij die eerder de naam 'KlokGroep' droeg, wordt omgedoopt tot 'Van de Klok': na 100 jaar is de cirkel weer rond.

Het ‘Feest van de Eeuw’ wordt op 23 en 24 september met relaties en collega’s gevierd op het terrein van De Vasim in Nijmegen. Dat is voor twee dagen omgetoverd tot een kleurrijk festival. Een Skywatch, foodtrucks, een reuzenrad, karaoke, silent disco, ‘biertje bij de baas’, Bureau Sport en wervelende muziekoptredens van onder meer Waylon en Romy Monteiro: niets ontbreekt op dit grandioze eeuwfeest. Bijna 900 relaties, en net zoveel collega’s met partners en eregasten zoals de burgemeesters van Druten en Nijmegen en mevrouw Van de Klok zijn erbij.

Naast het nieuws van de naamsverandering is er nog een mooie primeur: KlokGroep en N.E.C. maken op het feest bekend dat ze de samenwerking verlengen tot 2029. Daarmee maakt KlokGroep de tien jaar als hoofdsponsor vol.

2023 en verder

Na de groei door de overnames van Heilijgers en Adriaan van Erk Groep staan de komende jaren voor KlokGroep onder meer in het teken van consolideren en het creëren van efficiency op de bedrijfsvoering. Met behoud van de korte lijnen, de lage drempels, de openheid, het lef, het ondernemerschap én het talent voor samenwerken. Zowel binnen het bedrijf als met partners daarbuiten zoals gemeenten, woningcorporaties en beleggers, en natuurlijk de co-makers.

Daarnaast maakt KlokGroep zich als familiebedrijf op voor de vierde generatie. Voor wie dat wil en kan, is er ruimte om zijn of haar plek binnen het bedrijf te vinden. Zoals dat eerder ook is gebeurd, zowel met leden van de Van de Klok-familie als met andere collega’s.

Met de ‘perfecte storm’ die is opgestoken en de veranderingen die gaande zijn in de markt, zijn er genoeg uitdagingen voor de toekomst. Maar zeker ook kansen! KlokGroep is een bedrijf met visie dat eerder heeft laten zien goed uit een crisis te kunnen komen. Een gezonde bedrijfsvoering én van betekenis zijn: dat zijn de drijfveren. KlokGroep wil duurzaam bijdragen aan de opgave waar branche en samenleving voor staan. Nu en in de toekomst.

We hebben langetermijnvisie, pakken kansen en werken naar onze doelen toe. In eendracht en openheid. We doen het met elkaar en iedereen is even belangrijk.

Harold van Rooijen

Naam: KlokGroep
Beoogde omzet 2023: € 500 miljoen
Directie: Ton van de Klok, Harold van Rooijen, Edwin Kolkhuis Tanke en Jeroen van der Bron

Ton van de Klok en Piet van der Helm proosten op de overname van de Adriaan van Erk Groep

In 2022 neemt KlokGroep Adriaan van Erk over

Familie Van de Klok tijdens het 100-jarig jubileumfeest van KlokGroep

Familie Van de Klok tijdens het 100-jarig jubileumfeest van KlokGroep

Collega's KlokGroep zingen op jubileumfeest

Muzikaal vertier tijdens een grandioos Feest van de Eeuw

Friso de Zeeuw en Peter Boelhouwer in gesprek met Bureau Sport

Friso de Zeeuw en Peter Boelhouwer in gesprek met Bureau Sport

De Zandtovenaar brengt de bedrijfsgeschiedenis in beeld

De Zandtovenaar brengt de bedrijfsgeschiedenis in beeld

KlokGroep blijft hoofdsponsor van N.E.C. tot 2029

KlokGroep blijft hoofdsponsor van N.E.C. tot 2029

Merkarchitectuur KlokGroep per 2023

Merkarchitectuur KlokGroep per 2023

KlokGroep wordt de naam van de holdingmaatschappij

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal