Johan en Antoinette van de Klok met hun kinderen

Hoe het begint: een schuurtje, een vakman en een echtgenote met zakelijk inzicht (1922 - 1946)

2 januari 2023

100 jaar KlokGroep. Een familiebedrijf gebouwd op een fundament van hard werken en verantwoordelijkheidsgevoel enerzijds, en visie en lef anderzijds. Een verhaal ook van drie generaties, met broers die weten wat ze aan elkaar hebben. Die elkaar aanvullen en versterken, ook door de ander de ruimte te geven. Wat in 1922 begon als een eenmanszaak met niets meer dan een kruiwagen en een troffel is een eeuw later uitgegroeid tot een innovatieve en toekomstgerichte regisseur van grootschalige bouwprojecten, met 530 medewerkers en vele co-makers. In de basis is KlokGroep nog steeds dat familiebedrijf met korte lijnen waar iedereen ertoe doet en erbij hoort. Flexibel, daadkrachtig en in staat om nét dat stapje extra te zetten. Van het prille begin tot nu: reis mee door 100 jaar KlokGroep.

1922
Vanuit een schuurtje achter zijn huis in de levendige volkswijk de Horst in Druten begint Johan van de Klok als zelfstandig metselaar. Samen met Antoinette, met wie hij in 1923 trouwt, heeft hij daarnaast een winkel in rookwaren. Ook verkoopt het echtpaar ongebluste kalk, die in emmers achter op de fiets kan worden meegenomen.

Actief en ondernemend zijn ze. Johan is de vakman en Antoinette heeft het zakelijk inzicht. Vertegenwoordigers die hun producten aan Johan komen verkopen, heet Antoinette van harte welkom mits ze een mooie doos sigaren afnemen uit de winkel.

1940
Het bedrijfje van Johan groeit gestaag tot de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Er is een enorm tekort aan materialen en het werk komt grotendeels stil te liggen, op een enkel klusje na.

Naam: Johan van de Klok
Omzet: enkele guldens
Directie: Johan van de Klok (maar zeker ook Antoinette)

Johan en Antoinette van de Klok

Johan en Antoinette van de Klok

100 jaar Klokgroep

Advertentie Sigarenmagazijn - Rekening Joh. van de Klok en Zn.

De Klok terug: hoe het begon

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal