KlokGroep met twee ondernemingen in de Top-10 van Nederlands krachtigste bouwbedrijven

3 maart 2023

De Top-10 van de Krachtigste Index B&U bouwbedrijven over boekjaar 2021 is bekend. Zowel Adriaan van Erk (2) als KlokGroep (5) staan erin. En daar zijn we best wel trots op. In 2021 behoorde Adriaan van Erk nog niet tot KlokGroep en ook Heilijgers kwam ons pas halverwege het jaar versterken. We zijn daarom nu al benieuwd naar de Krachtigste Index van volgend jaar.

De Top-10 van de Krachtigste Index b&u boekjaar 2021 ziet er als volgt uit:

1. Roosdom Tijhuis
2. Adriaan van Erk
3. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling
4. Bouwgroep Dijkstra Draisma
5. KlokGroep
6. ABB Bouwgroep
7. Kuin
8. Groothuisbouw
9. Van Omme & De Groot
10. Friso Bouwgroep

Samenstelling index
De index is door bouw&bedrijfsinfo samengesteld uit de resultaten van de 150 grootste b&u (woning- en utiliteits)bouwbedrijven in Nederland. Deze bedrijven houden zich in hoofdzaak bezig met de realisatie van nieuwbouwprojecten in de woning- en utiliteitsbouw, inclusief eigen projectontwikkelingsactiviteiten.

Criteria
Het krachtigste b&u bouwbedrijf scoort het hoogst op de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit. Voor de bepaling van het krachtigste bedrijf zijn bovenstaande 5 criteria vertaald naar de kengetallen omzet, aantal medewerkers, operationele marge, netto marge, netto werkkapitaal en solvabiliteit. Gezien het projectmatige karakter van de b&u bouwbranche is daarnaast voor elk van deze kengetallen ook het gemiddelde over de afgelopen 3 jaren genomen. In de index zijn alleen bouwbedrijven opgenomen met tenminste 50 medewerkers in vaste dienst.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal