De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen
De Stede - Baston Wonen

De Stede - Baston Wonen, Zevenaar

9 woningen ReferentieUitleggebiedBasehomeNieuwbouw
9 woningen

In opdracht van Baston Wonen realiseerden wij aan De Stede in de wijk Groot Holthuizen in Zevenaar, op basis van een turn-key overeenkomst, 9 sociale huurwoningen.

Er is 1 blok van 4- en 1 blok van 5 woningen.

De realisatie van deze woningen aan De Stede was een pilot project met een doorkijk naar de nieuwbouw woningportefeuille van Baston Wonen voor de aankomende 10 jaar. Dit project is door Van de Klok Wonen gewonnen op basis van een tender. De doorslaggevende- en onderscheidende factor ten opzichte van de andere partijen voor deze winst was de zeer snelle bouwtijd. In slechts 75 werkbare dagen na start bouw was de oplevering van de eerste woning.

Dit maakte dat we ook te maken hadden met een uitdaging in het ontwikkel- en realisatietraject. Een snelle opstarttijd, korte voorbereidingstijd en de korte bouwtijd moet goed in elkaar passen. Vooralsnog is dat erg goed gelukt met deze woningen.

Er is gebouwd op basis van - zoveel als mogelijk - prefab. Dit houdt in dat er VBI Integraalvloeren gelegd worden, de gevels gereed worden aangeleverd en de binnenwanden van FAAY gebruikt worden.

Ten behoeve van circulariteit is er een materialenpaspoort en een losmaakbaarheidsberekening overhandigd aan woningcorporatie Baston Wonen. In de toekomst bij sloop is dan inzichtelijk welke materialen zich in de woningen bevinden en hoe deze volledig prefab elementen zijn bevestigd.

De Woningen zijn BENG opgeleverd waarbij het hemelwater van de woningen bovengronds wordt afgekoppeld aan de voorzijde van de woningen in het kader van klimaatadaptatie.

Tijdens de bouw zijn omwonenden geïnformeerd door De BouwApp. Iedere passant, omwonende of geïnteresseerde kon zich aanmelden om op de hoogte te blijven van de status van de bouw en eventuele hinder zoals bijvoorbeeld een tijdelijke wegafsluiting.

Architect
MAAT Architechten / Kees Opendorp
Constructeur
Triops / Robert Giesen
Directievoerder
Van de Klok Wonen / Dick Schoenmakers
Installatie-adviseur
Verwey / Roland den Blanken
Realisatie
Van de Klok Wonen / Arjen Graven
Oplevering
week 19 - 2022