De skyline van Druten op de achterzijde van de regenboogbank

Cadeau voor Druten: duurzame bank in regenboogkleuren

Op de Waalbandijk in Druten staat een nieuwe bank. Wat meteen opvalt, zijn de kleuren én het bijzondere ontwerp. De bank in regenboogkleuren is gemaakt van een windmolenwiek. Het is een cadeau van KlokGroep aan de inwoners van de gemeente Druten ter ere van ons 100-jarig bestaan.

Afgelopen september vierde KlokGroep haar 100-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum gaven we de inwoners van de gemeente Druten een symbolische cheque voor een duurzame bank cadeau. Nu heeft deze bank een vaste plaats gekregen op de Waalbandijk.

De bank dankt haar opvallende, langgerekte vorm aan de hergebruikte wiek van een windmolen. Graffiti artiest Moris heeft de bank voorzien van de kleuren van de regenboog.


Thema’s verbonden
In het bijzijn van onder andere burgemeester Sigrid Sengers, wethouder Gérard de Wildt en Ton en Fons van de Klok is de bank officieel in gebruik genomen. Burgemeester Sigrid Sengers is enthousiast over het cadeau:

"Het bankje verbindt belangrijke thema’s voor Druten. Het is natuurlijk een ideale plek om andere mensen te ontmoeten én te genieten van het uitzicht over de Waal en de uiterwaarden."


"Door het hergebruik van de windmolenwiek en de regenboogkleuren staat de bank ook voor een duurzame en inclusieve gemeente die we willen zijn. Mooi dat dit allemaal bij elkaar komt op deze plek. We willen KlokGroep niet alleen bedanken voor dit mooie geschenk. Maar ook voor wat ze voor onze gemeente hebben betekend en nog steeds doen. Al meer dan 100 jaar bouwen ze letterlijk en figuurlijk mee aan onze gemeente.”


De Horst
Niet alleen de bank zelf, maar ook de plek waar de bank staat, is niet zomaar gekozen. Onderaan de dijk in de Horst, begon Johan van de Klok in 1922 zijn metselbedrijf. Tot eind 2016 was KlokGroep gevestigd in Druten. Daarna verhuisde het hoofdkantoor van het familiebedrijf naar Nijmegen. Ton van de Klok: “KlokGroep ontwikkelt en bouwt woningen voor alle doelgroepen. Deze veelkleurige bank sluit daar mooi bij aan, evenals het hergebruik van bouwmateriaal. Zo benadrukken we dat duurzaamheid en circulariteit steeds belangrijker worden in onze bedrijfsvoering."

"De onthulling van deze regenboogbank op - voor ons - historische grond is de perfecte afsluiter van ons jubileumjaar. We zijn weer even terug op de plek waar het allemaal begon en we hopen dat iedereen nog vele jaren vanaf de bank geniet van het prachtige uitzicht."


Fotografie: Hans Barten

Burgemeester Sigrid Sengers en Fons van de Klok onthullen de regenboogbank

Burgemeester Sigrid Sengers en Fons van de Klok
onthullen de regenboogbank

Wethouder Gérard de Wildt, Fons van de Klok, burgemeester Sigrid Sengers en Ton van de Klok

Wethouder Gérard de Wildt, Fons van de Klok,
burgemeester Sigrid Sengers en Ton van de Klok

Een kleurrijke ontmoetingsplek voor Druten

Een kleurrijke ontmoetingsplek voor Druten

Genieten van het uitzicht over de uiterwaarden en de Waal

Genieten van het uitzicht over de uiterwaarden en de Waal

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal