De skyline van Druten op de achterzijde van de regenboogbank
De skyline van Druten op de achterzijde van de regenboogbank
Nieuwsoverzicht

Cadeau voor Druten: duurzame bank in regenboogkleuren

Op de Waalbandijk in Druten staat een nieuwe bank. Wat meteen opvalt zijn de kleuren en het bijzondere ontwerp. De bank in regenboogkleuren is gemaakt van een windmolenwiek. Het is een cadeau van KlokGroep aan de inwoners van gemeente Druten ter ere van ons 100-jarig bestaan.

Afgelopen september vierde KlokGroep haar 100-jarig bestaan. Ter ere van dit jubileum schonken we aan de inwoners van de gemeente Druten een symbolische cheque voor een bankje. Nu is het geplaatst op de Waalbandijk.

De bank dankt haar opvallende, langgerekte vorm aan de hergebruikte wiek van een windmolen. Graffiti artiest Moris heeft de bankvoorzien van de kleuren van de regenboog.


Thema’s verbonden
Vandaag is de bank officieel in gebruik genomen in het bijzijn van onder andere burgemeester Sigrid Sengers, wethouder Gérard de Wildt en Ton en Fons van de Klok namens KlokGroep. Burgemeester Sigrid Sengers:

Het bankje verbindt belangrijke thema’s voor Druten. Het is natuurlijk een plek om te genieten van het uitzicht over de Waal en uiterwaarde, en om andere mensen te ontmoeten.

"Door het hergebruik van de windmolenwiek en de regenboogkleuren staat het ook voor een duurzame en inclusieve gemeente die we willen zijn. Mooi dat dit allemaal bij elkaar komt op deze plek. We willen KlokGroep niet alleen bedanken voor dit mooie geschenk. Maar ook voor wat ze voor onze gemeente hebben betekend en nog steeds doen. Al meer dan 100 jaar bouwen ze letterlijk en figuurlijk mee aan onze gemeente.”

De Horst
Niet alleen de bank zelf, ook de plek waar de bank staat, is niet zomaar gekozen. Hier, onder aan de dijk in de Horst, begon in 1922 Johan van de Klok zijn metselbedrijf. Tot eind 2016 was KlokGroep gevestigd in Druten. Daarna verhuisde het hoofdkantoor van het familiebedrijf naar Nijmegen. Ton van de Klok: “KlokGroep ontwikkelt en bouwt woningen voor alle doelgroepen. Deze veelkleurige bank sluit daar mooi bij aan. Evenals het hergebruik van bouwmateriaal, dat steeds belangrijker wordt in onze bedrijfsvoering."

De onthulling van deze bank op - voor ons - historische grond is de perfecte afsluiter van ons jubileumjaar. We zijn weer even terug waar het allemaal begon en hopen dat iedereen nog vele jaren vanaf de bank kan genieten van het prachtige uitzicht.Fotografie: Hans Barten

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal