De Vasim Nijmegen Feest van de Eeuw KlokGroep
De Vasim Nijmegen Feest van de Eeuw KlokGroep
Ontvangst eeuwenfeest
Circus Artiesten
Burgemeester van Nijmegen bij ontvangst
Entertainment tijdens het Eeuwenfeest
Theekraam
Pokebowl Kraampje
Entertainment karaoke
Herboren worden met jezus
Attractie in de lucht
Bar
Zandtekenaar
Johan v.d Klok tegenslag 1940
Alle bedrijven onder Klokholding in beeld gebracht
Thea van de Klok de show aan het bewonderen
Gebroeders van de Klok aan het woord
Ton van de Klok overhandigt Druten een cadeau
Burgemeester Nijmegen krijgt cadeau overhandigd
Bijdrage voor restauratie Stevenskerk
Harold van Rooijen aan het woord
Publiek vol aandacht aan het luisteren
Directeuren Harold van Rooijen, Edwin Kolkhuis Tanke en Jeroen van der Bron
Ton van de Klok juicht de hand omhoog
Publiek tijdens het eeuwfeest
Edwin Kolkhuis Tanke aan het woord
Gasten aan het woord
Romy Monteiro als artiest uitgenodigd
Romy Monteiro vermaakt het publiek
Vrienden en familie aan het dansen
Karaoke caravan
Eeuwenfeest by night
Vasim/Eeuwenfeest
Feest van de eeuw festival 100 jaar
Feest van de eeuw festival 100 jaar
Activiteiten tijdens eeuwenfeest
Fanfare
Trompetspeler
Biertje van de baas
Familie viert
Selfie in de grote tent
Publiek
Ton van de Klok spreekt de genodigde toe
Genodigden luisteren aandachtig naar de speech
De organisatie wordt in het zonnetje gezet
Directeur Wilco van Schaijk heeft een belangrijke mededeling
Klokgroep onthult nieuws: sponsering NEC tot en met 2029
Artiest Waylon te gast op het eeuwenfeest
Waylon laat het publiek uit zijn dak gaan
Foto met Waylon en genodigden
Caravan omgebouwd tot karaoke bar
Familie gaat los in de karaoke caravan
Silent Disco
Silent disco (2)
Band treedt op in de grote tent
Applaus door het publiek voor het optreden
Feestende collega's
Interactie tussen publiek en de band
Niek Gerritsen gaat los tijdens het optreden van de band
Selfie met de DJ's
Volkszanger in de hollandse tent
Polonaise in de hollandse tent
Gezelligheid in de Hollandse tent
Uitzicht vanuit het reuzenrad
Reuzenrad op het terrein
mensen in de lucht
Nieuwsoverzicht

Alles klopt op ‘Feest van de Eeuw’

10 oktober 2022

KlokGroep bestaat honderd jaar. Een jubileum dat het bedrijf op 23 en 24 september 2022 vierde met het ‘Feest van de Eeuw’ voor relaties en collega’s. Op het terrein van De Vasim in Nijmegen vond een tweedaags festival plaats dat bol stond van de verrassende activiteiten en gezelligheid. “Dit is fantastisch, alles klopt”, aldus een van de aanwezigen. Een impressie van twee grandioze dagen.

De toegangsweg naar De Vasim geeft nog niet alles prijs, al is het reuzenrad meteen een blikvanger. Eenmaal welkom geheten door de steltlopers en onder de boog met DJ doorgelopen, is het duidelijk: hier wordt het ‘Feest van de Eeuw’ gehouden. Het festivalterrein waarop KlokGroep met relaties en collega’s zijn honderdjarig bestaan viert, is meer dan feestelijk opgezet. Van Skywatch, karaoke-caravan en foodtrucks tot ‘biertje bij de baas’ en een grote podiumtent.

Ruim 900 relaties uit binnen- en buitenland wonen op vrijdag 23 september de eerste dag van het festival bij. De dag erna is het feest voor de 750 collega’s en hun partners van de divisies Van de Klok, Novaform, Heiligers en Adriaan van Erk Groep en gelieerde bedrijven. Ook gepensioneerde collega’s en hun partners zijn erbij.

Overal muziek en activiteiten

Voorafgaand aan het officiële programma - dat op beide dagen wordt gehouden in de podiumtent - stroomt het terrein langzaam maar zeker vol. Met overal muziek, lekker eten en drinken en bijzondere activiteiten. Zo is een ‘lift’ met de Skywatch populair: met een groep van 22 mensen zittend aan een tafel zo’n vijftig meter de lucht in. Het biedt mooi uitzicht over de diverse projecten van Van de Klok in de omgeving.

“Dit is wel echt iets bijzonders”, vinden twee relaties die samen een biertje drinken. Net aangekomen kijken ze met plezier rond. “We vieren dit feest graag mee. Kenmerkend voor KlokGroep is dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het is een groot bedrijf dat tóch familiair aanvoelt.” Een ander vult aan: “Het ziet er fantastisch uit. Alles klopt.”

Zandtovenaar schetst geschiedenis

Zowel op vrijdag als op zaterdag opent de bekende Zandtovenaar Gert van der Vijver het programma met een reis door de geschiedenis van KlokGroep. Met rake lijnen in het zand schetst hij meeslepend de mijlpalen van de afgelopen eeuw. Van een schuurtje in Druten met één kruiwagen en een troffel tot de bouwende ontwikkelaar van nu.

Echt gaaf om elkaar in zo’n bijzondere setting beter te leren kennen. 

Algemeen directeur Ton van de Klok spreekt op beide dagen de volle tent toe. Zo vertelt hij hoe belangrijk hij de samenwerking vindt met partners als gemeenten, corporaties, zorginstellingen en natuurlijk de co-makers. “Samen maken we Nederland elke keer weer een stukje mooier.” Ook benoemt hij de uitbreiding van KlokGroep met Heilijgers in 2021 en Adriaan van Erk Groep in 2022. Op dit feest komt iedereen samen. Zoals een collega zegt: “Echt gaaf om elkaar in zo’n bijzondere setting beter te leren kennen.”

Programma vol verrassingen

Het programma heeft daarnaast een aantal verrassingen in petto. Zo kondigt Ton aan dat KlokHolding per 1 januari 2023 een nieuwe naam krijgt om zich sterker mee te profileren en klaar te zijn voor de veranderingen in de markt. KlokHolding wordt KlokGroep en de werkmaatschappij KlokGroep wordt Van de Klok. “Zoals honderd jaar geleden. De cirkel is rond.”

Ook zijn er verrassingen voor de inwoners van Druten en Nijmegen. Namens de inwoners van Druten neemt burgemeester Corry van Rhee een cadeau in ontvangst: een bank gemaakt van de wiek van een windmolen voor op de Waaldijk. Ook burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is aanwezig, samen met Heleen Wijgers, directeur van de Stevenskerk. Ton overhandigt Heleen een cheque van € 25.000,- als bijdrage voor het onderhoud van de 750 jaar oude kerk. Heleen: “De Stevenskerk is het kloppend hart van de stad. We zijn hier ongelofelijk blij mee.”

Op zaterdag is er nóg een verrassende en feestelijke aankondiging: KlokGroep blijft tot 2029 hoofdsponsor van N.E.C.! Directeur van de club Wilco van Schaik geeft aan trots te zijn op deze verlenging. “Dit is geen gewone verlenging, maar een belangrijk partnership van maar liefst zeven extra seizoenen. Het onderlinge vertrouwen in elkaar is hier de basis voor geweest.”

Wervelende optredens en méér

In de avond zijn er wervelende optredens van Romy Monteiro en Waylon. En zoals dat bij een festival hoort, is er nog meer te beleven. Dansen in de silent disco, meezingen met de covers van Lijn 7, levensliederen van André Hazes in de Hollandse kroeg of met ABBA in de karaoke-caravan, een rondje in het reuzenrad, een laatste hapje en drankje: het was een fantastisch 'Feest van de Eeuw'.

Foto's en video

Er zijn prachtige foto's gemaakt van het 'Feest van de Eeuw', waarvan we een selectie bij dit artikel geplaatst hebben. Op klokfestival.nl kun je met alle foto's een nóg betere indruk krijgen van het hele weekend.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal