HG Ook bij de transformatie van KBF Warehouse in Amsterdam leeft Bewust Veiligdag
Bewust en veilig werken bij onze bouwbedrijven
Nieuwsoverzicht

Bewust Veilig-campagnes bij onze bouwbedrijven

7 april 2023

De bedrijven van KlokGroep hebben veilig en gezond werken hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat iedereen aan het eind van iedere werkdag weer gezond en veilig naar huis gaat, en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Daarom grepen de bouwbedrijven binnen onze familie de Bewust Veilig-dag van vorige week aan, om extra stil te staan bij veiligheid op de bouwplaatsen.

Vorige week woensdag was het landelijk de Bewust Veilig-dag. Drie van onze vier dochterbedrijven zijn met de realisatie van bouwprojecten bezig en besteedden een week lang extra aandacht aan de bewustwording rondom veiligheid.

Bij Van de Klok werd de campagneweek afgetrapt door de veiligheidsmanager. Hij overhandigde een extra opvallende, nieuw type veiligheidsjas aan een collega. Tijdens de campagneweek brachten alle directieleden een bezoek aan de bouwplaatsen, vergezeld door een lid van de gemeenschappelijke ondernemingsraad (GOR) of een hoofd productie. Daar werd een rondgang over de bouwplaats gedaan en maakten de directeuren met hun collega’s een praatje over veiligheid.

Heilijgers organiseerde een online quiz waarin collega’s en co-makers hun kennis op het gebied van veiligheid konden testen. Ook konden ze hun beste veiligheidsidee insturen waarmee ze kans maakten op een prijs. De antwoorden op de quiz en de ingezonden ideeën werden tijdens de campagneweek besproken tijdens een toolbox op de verschillende bouwprojecten. Onder alle inzendingen werden een aantal cadeaubonnen verloot. Dit initiatief werd gevolgd door Van de Klok, waar eveneens de enquête rondom veiligheid rondgestuurd werd. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Adriaan van Erk gaf vorige week het startsein voor de nieuwe VGWM-campagne ‘Wij werken veilig. Overal en altijd.’. Met de campagne besteedt onze nieuwste dochter de komende maanden extra aandacht aan bewust veilig werken. Op de Bewust Veilig-woensdag was de officiële aftrap op de bouwprojecten in Weesp, en dinsdag was er op kantoor in Bergambacht een bijeenkomst met een grote groep bouwpartners om te praten over veiligheidsbewustzijn. Natuurlijk is ook in de timmerfabriek, op de materieeldienst en op de diverse bouwplaatsen van Adriaan van Erk de afgelopen week het startsein gegeven voor de nieuwe veiligheidscampagne.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal