Bewust en veilig werken bij onze bouwbedrijven

Bewust Veilig-campagnes bij onze bouwbedrijven

28 juni 2023

De bedrijven van KlokGroep hebben veilig en gezond werken hoog in het vaandel staan. We vinden het niet alleen belangrijk dat iedereen aan het eind van iedere werkdag weer gezond en veilig naar huis gaat. Het is zeker zo belangrijk dat collega's aan het einde van hun loopbaan gezond en fit met pensioen gaan. Daarom grepen de bouwbedrijven binnen onze familie de Bewust Veilig-dag aan om extra stil te staan bij veiligheid op de bouwplaatsen.

Vorige week woensdag stond de landelijk georganiseerde 'Bewust Veilig-dag' op het programma. Drie van onze vier dochterbedrijven zijn bezig met de realisatie van bouwprojecten en hebben een week lang extra aandacht besteed aan de bewustwording van veiligheid op en rond de werkplek.


Van de Klok
De veiligheidsmanager trapte bij Van de Klok de campagneweek af. Hij overhandigde een extra opvallend, nieuw type veiligheidsjas aan een collega. Tijdens de campagneweek brachten alle directieleden een bezoek aan de bouwplaatsen, vergezeld door een lid van de gemeenschappelijke ondernemingsraad (GOR) of een hoofd productie. Daar maakten de directeuren een rondgang over de bouwplaats en maakten ze met hun collega's een praatje over veiligheid.


Heilijgers
Heilijgers organiseerde een online quiz waarin collega’s en co-makers hun kennis op het gebied van veiligheid konden testen. Ook was het mogelijk om hun beste veiligheidsidee in te sturen en zo kans te maken op een prijs. De antwoorden op de quiz én de ingezonden ideeën werden tijdens de campagneweek besproken tijdens een toolbox op de verschillende bouwprojecten. Onder alle inzendingen is een aantal cadeaubonnen verloot. Goed voorbeeld doet goed volgen. Van de Klok nam het initiatief over en stuurde ook een enquête rondom veiligheid rond.


Adriaan van Erk

Adriaan van Erk gaf het startsein voor de nieuwe VGWM-campagne ‘Wij werken veilig. Overal en altijd’. Met de campagne besteedt onze nieuwste dochter de komende maanden extra aandacht aan bewust veilig werken. Op de Bewust Veilig-woensdag was de officiële aftrap op de bouwprojecten in Weesp en dinsdag was er op kantoor in Bergambacht een bijeenkomst met een grote groep bouwpartners om te praten over veiligheidsbewustzijn. Natuurlijk is ook in de timmerfabriek, op de materieeldienst en op de diverse bouwplaatsen van Adriaan van Erk de afgelopen week het startsein gegeven voor de nieuwe veiligheidscampagne.

veiligheidsjas

Introductie nieuw type veiligheidsjas

bouwkeet

Bouwplaatsbezoek directie tijdens Bewust Veilig 2023

steigers

Veilige steigers op project Van de Klok in Nijmegen

toolbox

Collega's van Heilijgers volgen de toolbox van Bewust Veilig

groepsfoto

Ook bij transformatie KBF Warehouse in Amsterdam leeft de Bewust Veilig-dag

bijeenkomst

Aftrap veiligheidscampagne op bouwplaats Adriaan van Erk

taart

Gebakjes en campagnemateriaal op bouwplaats Adriaan van Erk

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal