Samen rugbyen voor het goede doel

In het eerste weekend van juli hebben een aantal sportieve collega’s van KlokGroep deelgenomen aan het rugbytoernooi van Rotary Club Nijmegen Stad en Land met als doel geld in te zamelen voor Stichting Koprol. Er werd niet alleen een mooi bedrag opgehaald, ook het sportieve resultaat mocht er zijn.

Op het complex van The Wasps in Nijmegen werden de teams welkom geheten met een uitgebreide lunch en daarna onderverdeeld in 2 poules. Leuk om te vermelden is dat er naast 7 bedrijfsteams ook twee teams met Oekraïense vluchtelingen meededen.

Na de warming-up, inspelen en een clinic met speluitleg en gooi-en vangtechnieken ging het toernooi van start. Noud van den Broek, de tienjarige zoon van groepscontroller Edwin werd als coach aangesteld, omdat hij als enige lid is van een rugbyclub en dus ook de enige met het broodnodige tactisch inzicht.

Om blessures te voorkomen werd er een alternatieve vorm van rugby gespeeld, waarbij het enige fysieke contact het tikken van de tegenstander was die de bal in bezit had. Al snel werd duidelijk dat Noud ook een goede bijdrage kon leveren op het veld, dus werd hij naast coach, ook speler. Het team van KlokGroep bestond verder uit 6 collega’s van Adriaan van Erk en 2 collega’s van de afdeling Finance.

Ons team kwam glansrijk door de poulefase en won vervolgens ook de halve finale. De finale om de felbegeerde bokaal werd een titanenstrijd, waarbij KlokGroep uiteindelijk aan het langste eind trok. De beker krijgt en mooi plekje op het kantoor in Bergambacht, bij onze collega’s van Adriaan van Erk. Naast de sportieve strijd stond het toernooi natuurlijk vooral in het teken van het goede doel. In totaal werd maar liefst € 15.000 euro opgehaald voor stichting Koprol. Een geweldig resultaat en een enorme steun in de rug voor deze mooie stichting.

Foto Stichting Koprol
Noud van den Broek met de beker
Zoon van Edwin en twee broers
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal