WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht
WWV Parana Utrecht

Woon-werkvoorziening Parana , Utrecht

ReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling

Met een combinatie van de bijzondere samenstelling van bewoners, bedrijvigheid op de begane grond, de uitstraling van het gebouw en de samenwerking tussen Stichting de Tussenvoorziening, woningcorporatie Portaal en Heilijgers is Parana vanaf februari 2014 een levendige plek om te wonen en te werken.

“Een plek in de buurt voor mensen die dat nodig hebben”
De woon-werkvoorziening Parana in de Utrechtse wijk Overvecht biedt woonruimte aan zowel dragende als kwetsbare bewoners. In combinatie met vormen van maatschappelijke bedrijvigheid die ook van betekenis zijn voor bewoners in de omgeving. Het gebouw staat naast het politiebureau aan de Paranadreef en biedt huisvesting voor maximaal 44 ex dak- en thuislozen van binnen en buiten Overvecht. Er is daarnaast plaats voor 24 reguliere woningzoekenden, de dragende bewoners, die een ondersteunende bijdrage willen leveren.

De woon-werkvoorziening is geïnspireerd door ’t Groene Sticht in Leidsche Rijn. De Tussenvoorziening zorgt voor de plaatsing en werving van de toekomstige bewoners van Parana.

Wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht, directeur Jules van Dam van de Tussenvoorziening en Dorine Lommen, manager Projecten en Wijkontwikkeling van woningcorporatie Portaal de nieuwe huisvesting Parana in Utrecht-Overvecht geopend. Heilijgers realiseerde de 66 appartementen en 1.800 m2 maatschappelijke ruimte in krap 14 maanden. Het markante gebouw is ontworpen door Dick van Gameren / Mecanoo Architecten.

Victor Everhardt is ingenomen met de maatschappelijk toevoeging aan de wijk Overvecht: “Bewoners van Parana ondersteunen elkaar onderling en er is ondersteuning voor en door de wijkbewoners. Laat het bruisen in dit deel van de stad!”. Dorine Lommen is trots dat het, ondanks de economische tegenwind, is gelukt aan Overvecht belangrijke maatschappelijke huisvesting toe te voegen: “Parana is ook een inloopplek voor de Overvechters!”. Jules van Dam is blij met de diversiteit aan functies, bewoners en gebruikers van het gebouw. Voor maatschappelijk ondernemers zijn nog twee ruimten op de begane grond beschikbaar.

“Een plek in de buurt voor mensen die dat nodig hebben”

De woon-werkvoorziening Parana in de Utrechtse wijk Overvecht biedt woonruimte aan zowel dragende als hulpbehoevende bewoners. In combinatie met vormen van maatschappelijke bedrijvigheid die ook van betekenis zijn voor bewoners in de omgeving. Het gebouw staat naast het politiebureau aan de Paranadreef en biedt huisvesting voor maximaal 44 ex- dak- en thuislozen van binnen en buiten Overvecht. Meisjesstad en crisisopvang de Weerdsingel verhuizen gezamenlijk naar de bovenste verdieping. Er is daarnaast plaats voor 24 reguliere woningzoekenden, de dragende bewoners, die een ondersteunende bijdrage leveren.

De woon-werkvoorziening Parana is geïnspireerd door de woon-werkvoorziening ’t Groene Sticht in Leidsche Rijn. De Tussenvoorziening zorgt voor de plaatsing en werving van bewoners en ondernemers.