Land van Straub, Goes twee-onder-een-kap
Land van Straub, Goes zij- aanzicht raamwerk
Land van Straub, Goes uitsnede vooraanzicht
Land van Straub, Goes vooraanzicht
Land van Straub, Goes sfeerbeeld
Land van Straub, Goes twee-onder-een-kap
Land van Straub, Goes onder- aanzicht woning

Land van Straub, Goes, Goes

22 rijwoningen - 10 hoekwoningen - 10 twee-onder-één-kapwoningenReferentieUitleggebiedNieuwbouw
22 rijwoningen - 10 hoekwoningen - 10 twee-onder-één-kapwoningen

Bij de ontwikkeling van het project Land van Straub is er zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de kopers. Dat heeft geresulteerd in veel standaard keuzemogelijkheden in zeer duurzame, luxe afgewerkte nieuwbouwwoningen. Het project bestaat uit twee fases.

Betaalbaar wonen in één van de mooiste nieuwbouwwijken van Goes

Mannee is een nieuwe wijk in Goes. Het ligt ten zuiden van het Goese Meer en naast de wijk Noordhoek. Door de diversiteit aan woningtypes is Mannee toegankelijk voor een breed publiek.

De wijk Mannee
In de wijk Mannee worden meer dan 350 woningen gerealiseerd, waarbij 142 kavels bestemd zijn voor particuliere bouw. De overige woningen, waaronder de woningen in het project Land van Straub en aan de Hilleweg, worden projectmatig gebouwd. De wijk is het overgangsgebied van de stad naar het platteland. Het wordt een 'groen-stedelijke' wijk, waarbij elk deel een unieke uitstraling krijgt met knusse, kronkelende straten, waterpartijen, rietvelden en ruigte van het open landschap wat de wijk omarmd.

Duurzaamheid
In de wijk Mannee wordt een hoge mate van duurzaamheid verlangd. De woningen moeten allemaal voorzien worden van een warmtepomp en een regenwateropvangsysteem voor bijvoorbeeld het spoelen van het toilet. Daarnaast moeten de woningen voldoen aan zeer hoge isolatie-eisen en het gebruik van duurzame materialen.

Straatbeeld Land van Straub
Land van Straub is een straat in de wijk Mannee. Aan deze straat zijn 25 betaalbare woningen ontwikkeld door Novaform. De woningen zijn aan één zijde van de straat gebouwd zodat aan de voorzijde vrij zicht is op de groene parkachtige inrichting aan de overzijde. Het parkeren is subtiel verweven in het straatbeeld.

Architect
JongZeeuw Architecten
Directievoerder
Novaform Vastgoedontwikkelaars
Realisatie
Aannemingsbedrijf Fraanje
Oplevering
2013