Buitenhof-Oost, Tilburg

122 woningenReferentieBinnenstedelijkBasehomeGebiedsontwikkelingNieuwbouw

Ten westen van Tilburg is de nieuwbouwwijk Koolhoven-Buiten gerealiseerd. Het landschap heeft hier een uitgesproken karakter met de Dongevallei en bosgebieden. Na het succes van deelgebied Buitenhof is deelgebied Buitenhof Oost een feit!

Bekijk project
Architect
Inbo Architecten
Bouwer
Triops Advies
Directeur
Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V.
Realisatie
Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V.
Oplevering
Q3 2020 / Q3 - 2020 / Q1 - 2020

De Donge in Koolhoven-Buiten is ontwikkeld als natuurlijke beek. Het gehele gebied is ingericht als één groot natuurgebied, als beekdal waarin gewoond kan worden. In Koolhoven-Buiten wordt het wonen omspoeld door de natuur en op iedere plek bestaat er vanuit de woning contact met het landschap. Het project is omsloten met natuur waar Schotse Hooglanders vrij rondlopen.

Op deze prachtige locatie heeft VOF Koolhoven Buitenhof Oost gerealiseerd. In april 2017 zijn we gestart met de verkoop van deze woningen. De realisering van de derde fase is in juli 2019 gestart. Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd.

Fase één bestaat uit 39 grondgebonden woningen. 25 woningen zijn gebouwd volgens het Basehome-principe. Het programma bestaat uit een diversiteit van vrijstaande, tweekappers, hoekwoningen en tussenwoningen. Naast deze 25 Basehomewoningen bestaan de overige 14 woningen uit brede rij- en hoekwoningen.

In de tweede fase zijn 42 woningen gebouwd waarvan 33 woningen als Basehome zijn gerealiseerd. Het programma laat 3 vrijstaande, 10 tweekappers, 8 hoekwoningen en 12 tussenwoningen zien. De overige 9 zijn brede rij- en hoekwoningen.

derde en laatste fase bestaat uit 41 grondgebonden Basehomewoningen onderverdeeld in 6 vrijstaande-, 8 hoek- en 11 tussenwoningen. Aan 16 tweekappers ontbreekt het in deze fase ook niet.

Alle woningen zijn voorzien van stadsverwarming.