Olaf Terpstra (Mosaic) en Edwin Kolkhuis Tanke (Novaform)

Mosaic en Novaform sluiten eerste koopovereenkomst voor beleggershuurwoningen in Polen

Mosaic Poland Holding - onderdeel van Mosaic World - heeft een koop-aannemingsovereenkomst gesloten met Novaform Polska voor de aankoop en bouw van 98 huurappartementen en 138 gebouwde parkeerplaatsen in Poznań.

De appartementen en parkeerplaatsen worden ondergebracht in twee gebouwen die deel uitmaken van de laatste fase van nieuwbouwplan Nove Olendry in de populaire wijk Naramowice. In totaal heeft Novaform 450 hoogwaardige appartementen aan de wijk toegevoegd.

Vleugels uitslaan in Polen

Met deze aankoop slaat Mosaic World voor het eerst haar vleugels uit in Polen, waardoor zij inmiddels actief is in 4 Europese landen. Volgens directeur Olaf Terpstra had Mosaic al langer de wens om in Polen te beleggen en met deze aankoop is dat proces in een stroomversnelling gekomen. Via haar ontwikkelingsdochter B-Right Urban Living verwacht Mosaic ook de eerste ontwikkelingsprojecten te verwerven.

Novaform Polska is de Poolse dochter van Novaform Holding en onderdeel van KlokGroep. Novaform is inmiddels 10 jaar met een eigen kantoor in Polen actief en heeft al een mooie portefeuille aan projecten gerealiseerd.

Onontgonnen terrein

De bouw van de appartementen start op 1 november aanstaande. In november 2025 worden ze turnkey en gestoffeerd overgedragen aan Mosaic. “Met deze verkoop aan Mosaic, een partner met wie wij in Nederland al langjarig samenwerken, betreden wij als ontwikkelaar nu ook in Polen definitief de markt van gestructureerde beleggershuurwoningen”, stelt Edwin Kolkhuis Tanke, bestuurder van Novaform Holding. “De Poolse markt is tot op heden nog redelijk onontgonnen, maar de behoefte aan huurwoningen als onderdeel van een gezonde woningmarkt, wordt steeds groter.”

Novaform en Mosaic hebben de wens uitgesproken om ook in andere Poolse projecten te gaan samenwerken.

Op de foto: links Olaf Terpstra (Mosaic) en rechts Edwin Kolkhuis Tanke (Novaform)

Nove Olendry

Nove Olendry
Naramowice (Poznań)

Nove Olendry

Nove Olendry
Naramowice (Poznań)

cam040040

Nove Olendry
Naramowice (Poznań)

Nove Olendry

Nove Olendry
Naramowice (Poznań)

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal