Eerste kennissessie Jong Klok: Win/Win Communicatie

1 juli 2024

Woensdag 19 juni vond de eerste kennisbijeenkomst van Jong Klok plaats bij TargetPoint in Heusden. Tien collega's kwamen samen voor een middag vol verdieping en inspiratie.

Workshop Win/Win Communicatie

Angela van de Loo (directeur Mens en Organisatie) verzorgde vanuit TargetPoint een interessante workshop over winnend communiceren. Tijdens deze workshop werd de groep Jong Klokkers direct in het diepe gegooid met een onderhandelspel. Drie bendes van zeerovers hebben elkaar nodig om schateiland te bereiken, maar dienen het eerst eens te worden over de verdeling van de buit. Dit leidde tot een interessante onderhandeling, waarbij ze het groepsbelang al snel uit het oog verloren. Ieder team ging voor een zo groot mogelijke eigen winst, ten kostte van alles. Conclusie: geen deal tussen de zeerovers, alleen maar verliezers.

Deze zeerovers onderhandeling vormde de casus waar ze vervolgens uitgebreid op hebben gereflecteerd. Wat is er belangrijk bij een onderhandeling en wat ging hier juist mist? Er was geen enkel oog voor het belang van de ander, en daarmee het groepsbelang. Iedereen probeerde zijn eigen belang te forceren. De deelnemers leerden om deze slechte onderhandelingsstijl te vertalen naar een succesvolle onderhandeling. Waarbij alle partijen vanuit hun volwassen rol communiceren en onderhandelen. Dit ging gepaard met praktische tips zoals het laten vallen van stiltes, lichaamshouding en het concreet benoemen wat je doel is.

De belangrijkste strekking van de workshop was: Meedenken vanuit mogelijkheden. Belangen vertalen in concrete en complete oplossingen. Win/Win of een heldere No Deal.

Tafelgesprek met Ton van de Klok

Iedere kennisbijeenkomst gaat de groep Jong Klokkers met Ton van de Klok in gesprek over KlokGroep, hierbij staat het beleid van KlokGroep centraal. Daarnaast krijgt de groep de kans om zelf onderwerpen aan te snijden die zij belangrijk vinden. Ditmaal zijn de volgende thema’s aan bod gekomen:

  • Interne communicatie van veranderingen;
  • Technologische innovaties en AI;
  • Belang van duurzaamheid;
  • Balans tussen organisatiegroei en personeelsbehoud;
  • Aantrekkelijk werkgeverschap.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal