Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt
Vogelbuurt

Vogelbuurt - fase 2, Tiel

Groot onderhoud 86 woningenReferentieBinnenstedelijkGroot onderhoudRenovatie
Groot onderhoud 86 woningen

De wijk Vogelbuurt ligt in Tiel Oost. Gebouwd in de jaren zestig en aan een opwaardering toe. Een deel van de woningen zijn verouderd en voldeden niet meer aan de eisen van de moderne tijd. De werkzaamheden betroffen grootschalig onderhoud aan de 86 bewoonde woningen.

De werkzaamheden

De werkzaamheden zijn uitgevoerd aan zowel de binnen- als de buitenzijde van de woning.

Bij elke woning is er vloer- en dakisolatie aangebracht. Ook ging het bij dit project om gevelverfraaiingen, nieuwe kunsttofkozijnen, houten voordeuren, nieuwe gevelbeplating en het vervangen van het gevelvoegwerk. Bij de dakwerkzaamheden zijn de dakpannen en de dakgoten vernieuwd. Bij 13 woningen is het buitenblad aan de voorgevel vervangen. Van de bergingen zijn de asbest daken vervangen door nieuwe daken en zijn de berging geschilderd.

In de woningen zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals het verwijderen van asbest en puin uit de kruipruimte, het aanbrengen van mechanische ventilatie in de badkamer, het vervangen van bestaande plafonds op de slaapkamers in verband met brandveiligheid. Bij een aantal woningen zijn de badkamers en toiletten vernieuwd.

Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q4 2014