Vogelbuurt Tiel fase 1
Vogelbuurt Tiel fase 1
Vogelbuurt Tiel fase 1
Vogelbuurt Tiel fase 1
Vogelbuurt Tiel fase 1
Vogelbuurt Tiel fase 1

Vogelbuurt - fase 1, Tiel

140 woningenReferentieBinnenstedelijkGroot onderhoudRenovatie
140 woningen

De wijk Vogelbuurt ligt in Tiel Oost en is gebouwd in de jaren 60. De wijk was aan opwaardering toe. Een deel van de woningen was verouderd en voldeden niet meer aan de eisen van de moderne tijd. De werkzaamheden betroffen het grootschalig onderhoud van 140 woningen in bewoonde situatie. Het bouwproject was verdeeld in twee fases.

De eerste fase betreft het interieur, daarbij werden in alle woningen de noodzakelijke renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, zoals badkamer/keuken/toilet. De huurders hadden ook de mogelijkheid voor het uit te laten voeren van extra werkzaamheden, zoals realisatie van een open keuken binnen het kader van de opdrachtgever, Stichting Volkshuisvesting Tiel (SVT).

Bij de tweede fase ging het om het exterieur van de woningen. Bij elke woning is er vloer-, spouwmuur- en dakisolatie aangebracht. Ook ging het bij dit project om gevelverfraaiingen, door het aanbrengen van nieuwe kozijnen en vervangen van het gevelvoegwerk. Bij de dakwerkzaamheden zijn de dakpannen en de dakgoten vernieuwd. Verder zijn in de achtertuinen, bergingen en schuttingen in combinatie met riolering vernieuwd.

Architect
K3 Architectuur en planning
Directievoerder
Stichting Volkshuisvesting Tiel
Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q2 2012