Transitorium, Zwolle
Transitorium, Zwolle

Transitorium, Zwolle

41 appartementen en 9 grondgebonden woningenReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling
41 appartementen en 9 grondgebonden woningen

Het Transitorium in Zwolle is een bijzonder herontwikkelingsproject met 41 sociale huurappartementen en 9 sociale huurwoningen. Het is gelegen op een prachtige plek aan de Stadsgracht van Zwolle op de locatie van de voormalige Isala Klinieken De Weezenlanden. De architectuur kenmerkt zich door heldere lijnen en fraaie details. Bijzonder is de ‘schakelfunctie’ tussen het strakke rechtbankgebouw en de naastgelegen grondgebonden woningen.

Het project is een ontwikkeling van Delta Wonen en vastgoedontwikkelaar Novaform. SVP Architectuur & Stedenbouw tekende het ontwerp en de Van de Klok verzorgt de realisatie. De stijl in het beeldkwaliteitsplan staat omschreven als ‘hedendaags traditioneel’. Met dit in gedachten ontwierp SVP een appartementengebouw met een stoer uiterlijk. Een zelfbewuste uitstraling naast het moderne en zeer strakke rechtbankgebouw ter linkerzijde en de grondgebonden woningen ter rechterzijde. De architectuur en detaillering sluiten naadloos aan bij de sfeer van de wijk.

Mooie details en veel licht

De steenkeuze en de kappen maken het gebouw een vanzelfsprekend onderdeel van de omgeving. En wie wat dichterbij kijkt ziet opvallende details zoals de subtiele verspringingen in het metselwerk en een zogenaamde rollaag, bedoeld voor de huisvesting van vleermuizen. Ook is heel goed gekeken naar de lichtinval en de appartementen kennen stuk voor stuk een overdadige lichtinval. De zeer slanke profilering geeft een authentieke uitstraling aan renovatie- en nieuwbouwprojecten en past perfect in het Transitorium-gebouw.

Architect
SVP Architectuur en Stedenbouw
Constructeur
Adams bouwadviesbureau
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q3 2017