Staringlaan Wolkerserf Soest
Staringlaan Wolkerserf Soest
Staringlaan Wolkerserf Soest
Staringlaan Wolkerserf Soest

Staringlaan Wolkerserf , Soest

23 woningenReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling
23 woningen

Aan de Staringlaan, het toekomstige Jan Wolkershof, ontwikkelde Heilijgers een kleinschalig project bestaande uit 23 woningen, het Jan Wolkerserf.
De woningen zijn ontwikkeld volgens het Heilijgers Woningconcept.

De 23 woningen hadden allen een koopsom van € 195.000,- v.o.n. bij een casco uitvoering. Maar de woningen waren er met keuken en badkamer al vanaf € 198.700,- v.o.n. Aanvullend zijn pakketten aangeboden om de woning te voorzien van vloer- en wandafwerking. De woningen hebben drie slaapkamers en een buitenberging. Het totale woonoppervlak is ongeveer 90 m². De woningen zijn bij uitstek geschikt voor starters en jonge gezinnen. Met een voor- en achtertuin en een groen hofje is het woonerf geschikt voor spelende jeugd.

Archeologische vondsten
Bij archeologisch vooronderzoek op de locatie zijn resten uit de midden steentijd (mesolithicum) gevonden. Het onderzoek aan de Staringlaan is fasen uitgevoerd. Er is begonnen met een intensief booronderzoek (in een raster van 4×4 m) waarmee zowel de kleine als grote vuursteenclusters willen opsporen. Vervolgens werden de clusters worden onderzocht door de grond ter plaatse in vakjes van 50×50 cm en laagjes van 5 cm te zeven, over een zeef met maaswijdte van 2 mm. Het onderzoek is dus zeer arbeidsintensief. Het materiaal dat achterblijft op de zeef werd door specialisten onderzocht op bewerkt vuursteen, natuursteen, verbrand bot en verkoolde voedselresten. Deze vertellen ons meer over de ouderdom en het type bewoning op deze locatie, en daarmee over de oudste geschiedenis van Soest.
Klik hier voor meer informatie over het archeologisch onderzoek in ons e-magazine.

De kleurschakeringen in het metselwerk van de woningen verwijzen naar de verschillende bodemlagen waarin onderzoek is gedaan.

Architect
Eekel architect&bureau