Sint Jozefhof, Malden
Sint Jozefhof, Malden
Sint Jozefhof, Malden
Sint Jozefhof, Malden
Sint Jozefhof, Malden
Sint Jozefhof, Malden

Sint Jozefhof, Malden

25 appartementen ReferentieOverige locatieZorg
25 appartementen

Het project op de voormalige St. Jozefschool-locatie is in een bouwteam met woningcorporatie Oosterpoort ontwikkeld. 16 appartementen zijn eigendom van Oosterpoort, 9 appartementen van Fit beheer.

Zowel de sociale- als de vrije sectorwoningen zijn grotendeels toegewezen aan ouderen uit Malden. De appartementen zijn gelijkvloers, voorzien van een videofoon, er is een lift aanwezig en de toegangen tot het trappenhuis en de buitenbergingen zijn voorzien van automatische deuren. Daarnaast ligt het appartementencomplex vlakbij de belangrijkste voorzieningen van Malden.

Bij de technische ontwikkeling van het plan speelden duurzaam materiaalgebruik, energiezuinigheid en het toepassen van onderhoudsarme materialen een hoofdrol. Als het gaat om energiezuinigheid worden de woningen goed geïsoleerd, zijn deze voorzien van comfortabele vloerverwarming met ruimteregeling en worden er 92 zonnepanelen (PV-cellen) op het dak gemonteerd. Tevens passen we onderhoudsarme kunststof kozijnen en aluminium goten toe.

In samenwerking met bureau SVP Stedenbouw en Architectuur uit Amersfoort en Bartels ingenieursbureau uit Elst, is het 3D model vanuit een Voorlopig Ontwerp (VO) opgezet en technisch verder uitwerkt. De architectonische opgave was een appartementencomplex met behoud van het dorpse karakter. Dit heeft SVP weten te realiseren door onder andere de gootlijn te verlagen en de gevel van de tweede verdieping te bekleden met keramische dakpannen. Vanwege de verschillende elementen in deze gevel -waaronder balkons, loggia’s, zetwerken sierlijsten en de kunststof kozijnen- ontstaat er een diversiteit aan details.

Architect
SVP stedenbouw en architectuur Amersfoort
Constructeur
Ingenieursbureau Bartels Elst
Realisatie
Van de Klok
Oplevering
oktober 2017