Plan Rijnvaert, zij-aanzicht wijk
Plan Rijnvaert, tuinaanzicht
Plan Rijnvaert, woningen aan het water
Plan Rijnvaert, van boven
Plan Rijnvaert, binnenkomst wijk

Rijnvaert, Oegstgeest

47 woningenReferentie
47 woningen

De uitdaging in de ontwikkeling was het afstemmen van de juiste verkaveling en inrichting in relatie tot de doelgroep, maar vooral ook een haalbaar plan maken. In Oestgeest zijn 47 woningen gerealiseerd in drie fases.

Project

De uitdaging in de ontwikkeling was het afstemmen van de juiste verkaveling en inrichting in relatie tot de doelgroep, maar vooral ook een haalbaar plan maken. De doelgroep bestaat vooral uit waterliefhebbers met goede financiële middelen. De verwachting van deze doelgroep is een ruime opzet en luxe materialen. De balans tussen deze aspecten en de haalbaarheid was een uitdaging.
Het resultaat is een prachtige wijk, waarbij de ruimte en de verbinding met het water fraai vormgegeven is. De van te voren bedachte doelgroep is ook gevonden. De wijk is inmiddels gereed en de boten varen af en aan.

Het waterrijke nieuwbouwplan van Rijnvaert Oegstgeest omvat totaal 47 woningen bestaande uit 2 type vrijstaande villa’s en 2 type twee-onder-een-kapwoningen en een aantal vrije kavels.
De natuurvriendelijke oevers langs de Valkenburgerweg zorgen ervoor dat zowel in ecologisch als visueel opzicht een aantrekkelijk groen geheel is ontstaan.

Projectbetrokkenen

  • Opdrachtgever Adriaan van Erk Ontwikkeling
  • Architect Architectenbureau Piet onderwater & Partners