Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort
Renovatie eX:plain Amersfoort

Renovatie eX:plain , Amersfoort

ReferentieBinnenstedelijkRenovatie

Het komt steeds vaker voor: ‘bij modernisering van huisvesting ook verduurzaming meenemen’! eX:plain, het kennis-, advies- en dienstencentrum voor beroepsgerichte examinering en professionele ontwikkeling, kreeg te maken met een nieuwe situatie waardoor de interne vraag naar kantoorruimte wijzigde.

Renovatie én verduurzaming kantoren

Facilitair manager Rob Jonker nam de gelegenheid te baat om de renovatie van het kantoor duurzaam uit te voeren. De renovatie van het kantoor op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort is inmiddels behoorlijk op streek. Rob Jonker: “We zijn begonnen met het gebied rond het centrale trappenhuis. Op elke verdieping zijn nieuwe toiletgroepen gemaakt. Het beperkte aantal was verouderd en ook lastig te onderhouden. Zelfs de schoonmakers zijn nu weer blij met het gemak en de kwaliteit.” De verdiepingen hebben ook nieuwe koffiecorners gekregen, nieuwe vloerbedekking en LED-verlichting.

“In de vervolg fasen pakken we telkens per verdieping een kantoorvleugel aan. De inrichting van de kantoren wordt ruimtelijker en lichter door de glazen scheidingswanden, LED-verlichting en fris kleurgebruik. Elke verdieping krijgt een eigen accentkleur in de vloerbedekking. Zo weet je direct op welke verdieping je bent.”

Rob Jonker had via het Kenniscentrum Duurzaam Bouwen onderzoek gedaan naar het energieverbruik van het gebouw. “Ik heb hen gevraagd om een energiebesparings onderzoek (EBO) uit te voeren. Na het onderzoek hebben we veel dingen in het bedrijf aangepast. Dankzij die investering denk ik dat wij klaar zijn voor de toekomst”.

Winnaar verduurzaming energiewedstrijd

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid werd door het Kenniscentrum Duurzaam Bouwen de prijs voor meest opvallende verduurzaming uitgereikt: de Energie Deal. Bij deze wedstrijd mochten de deelnemende bedrijven wel een investering doen in duurzame ontwikkelingen. eX:plain had onder andere LED-verlichting opgehangen, bewegingsmelders gemonteerd, een HR-ketel laten installeren, beschadigd isolatiemateriaal vervangen en zonwerende folie op de ramen aangebracht. Om deze redenen mocht facilitair manager Rob Jonker van eX:plain een geldbedrag van 5.000 euro uit handen nemen van wethouder Menno Tigelaar.

Amersfoort Onderneemt Duurzaam

Naast de geldprijs van 5.000 euro kreeg Jonker ook nog een certificaat van voorzitter Arjan van Asselt van de stichting Amersfoort Onderneemt Duurzaam. Van Asselt: “Je krijgt ‘m niet als je ’t zegt, maar als je het doet. Wij kijken bij bedrijven niet alleen of ze een duurzame doelstelling hebben maar ook of ze deze halen. Wij geven daarbij geen geld maar willen ondernemers wel graag stimuleren.”

Meer weten over het renoveren én verduurzamen van vastgoed? Kijk dan eens hier.