Praktijkschool De Baander Amersfoort
Praktijkschool De Baander Amersfoort
Praktijkschool De Baander Amersfoort

Praktijkschool De Baander , Amersfoort

ReferentieBinnenstedelijkOnderwijsRestauratie

In het voorjaar is de uitbreiding van praktijkschool De Baander aan de Zangvogelweg geopend. Een half jaar lang is er fors uitgebreid. De aula is drie keer zo groot geworden en er zijn vier praktijklokalen bijgekomen.

Het ontwerp van de uitbreiding is van Bulkens Architecten. De uitvoering is gedaan door het Heilijgers en Lomans. HEVO zorgde voor het projectmanagement. Volgens directeur Martijn van Elteren van De Baander is er door de verbouwing ongeveer 600 vierkante meter bij zijn school gekomen, die nu 3.000 vierkante meter telt en 235 leerlingen heeft.

“We hebben een kas op de binnenplaats naar een andere plek verhuisd, zodat er ruimte vrij is gekomen voor de bouw. In de aula is een mooi podium gekomen voor bijvoorbeeld zangles of optredens. Daar bovenop zijn de vier nieuwe lokalen gebouwd. Het gaat om een beautysalon, een zorglokaal, een lokaal voor detailhandel en een textiel- en handvaardigheidsruimte.”

De lokalen zijn bedoeld om praktijksituaties na te bootsen, waar de praktijkgerichte leerlingen straks mee te maken kunnen krijgen als ze aan het werk gaan. Een deel van de leerlingen is betrokken geweest bij de voorbereidingen van de bouw.

De leerlingen van De Baander zijn tijdens de uitvoering op een praktische manier betrokken bij het project. “De leerlingen van de afdeling Bouw hebben zich ook nog erg nuttig gemaakt’’, zegt Van Elteren.