Woonkring LingeErf Tiel
Woonkring LingeErf Tiel

Passewaay Buurt 7 - Woonkring LingeErf, Tiel

28 appartementenReferentieUitleggebiedGebiedsontwikkeling
28 appartementen

In 2016 opende Chapeau Woonkring LingeErf in Tiel haar deuren voor 16 bewoners met een psychische of psychosociale problematiek. Chapeau Woonkring LingeErf ligt in de deelwijk Buurt 7 van Passewaay in Tiel. Het nieuwe gebouw is ontwikkeld door koepelorganisatie Passewaay 7 C.V., waar Van de Klok deel van uitmaakt. Dit in opdracht van woningcorporatie Kleurrijk Wonen.

Uitdagingen

In dit project lagen er voor Van de Klok een aantal uitdagingen. Een gebouw creëren naar tevredenheid van de eindgebruiker en de omgeving, met de uitstraling van een appartementencomplex in plaats van een zorginstelling. En de voorwaarde om, tegen vooraf bepaalde bouwkosten, appartementen te creëren die passen in de gehanteerde huurprijzen van woningcorporatie Kleurrijk Wonen naar Woonkring LingeErf Tiel.

Op basis van deze uitgangspunten is uiteindelijk een prachtig appartementencomplex gerealiseerd met een open structuur door o.a. het gebruik van veel glas. Bij binnenkomst in de wijk Buurt 7 in Passewaay is Woonkring LingeErf Tiel een echte eyecatcher van de wijk geworden. Daarnaast is er proactief gecommuniceerd met de omgeving om eventuele zorgen over de komst van het zorgcentrum direct weg te nemen.

Intensieve samenwerkingen

In Buurt 7 werkt de gemeente Tiel samen met Passewaay 7 C.V; de koepelorganisatie van de verschillende partijen (bouwers en projectontwikkelaars) die Buurt 7 ontwikkelen. De gemeente heeft het stedenbouwkundige plan (inrichtingsplan) en de randvoorwaarden (beeldkwaliteitsplan) vastgesteld. Passewaay 7 C.V. bouwt de woningen en voorzieningen, legt de wegen en de openbare ruimte aan en verkoopt, via makelaars, de woningen. Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V. heeft als aannemer het complex uiteindelijk gerealiseerd.

Bijzonderheden

Het gebouw van Woonkring LingeErf is oorspronkelijk opgeleverd met 28 appartementen. Woningcorporatie Kleurrijk Wonen heeft het gebouw gekocht en er uiteindelijk 16 appartementen met gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd volgens hun woonzorg concept. De appartementen worden door de woningcorporatie verhuurd aan Chapeau Woonkring LingeErf, die de bewoners de zorg biedt die ze nodig hebben.

Architect
Rien van Houwelingen
Constructeur
Constructieadviesbureau F. Wiggers
Directievoerder
Woningcorporatie Kleurrijk Wonen
Realisatie
Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen
Oplevering
Q3 2016