Passewaay Buurt 7 Tiel
Passewaay Buurt 7 Tiel
Passewaay Buurt 7 Tiel
Passewaay Buurt 7 Tiel
Passewaay Buurt 7 Tiel

Passewaay Buurt 7 - 28 appartementen, Tiel

28 appartementenReferentieBinnenstedelijkNieuwbouwGebiedsontwikkeling
28 appartementen

In 2016 heeft de koepelorganisatie Passewaay 7 C.V., waar Van de Klok deel van uitmaakt, 28 appartementen ontwikkeld voor woningcorporatie Kleurrijk Wonen uit Tiel. De 28 appartementen zijn bestemd voor de sociale woningbouwverhuur en liggen in de deelwijk Buurt 7 van Passewaay in Tiel.

Uitdagingen

In dit project lagen er voor de ontwikkelende partij een aantal uitdagingen. Appartementen creëren naar tevredenheid van de eindgebruiker. En de voorwaarde om, tegen vooraf bepaalde bouwkosten, appartementen te ontwerpen die passen in de gehanteerde huurprijzen voor sociale woningbouw van woningcorporatie Kleurrijk Wonen.

Uiteindelijk zijn er ruime appartementen gerealiseerd midden in het centrale, groene hart van Buurt 7, vlakbij winkelcentrum Passewaay met al haar voorzieningen. De woningen zijn daarnaast 10% duurzamer dan de wettelijke norm vraagt.

Intensieve samenwerkingen

In Buurt 7 werkt de gemeente Tiel samen met Passewaay 7 C.V; de koepelorganisatie van de verschillende partijen (bouwers en projectontwikkelaars) die Buurt 7 ontwikkelen. De gemeente heeft het stedenbouwkundige plan (inrichtingsplan) en de randvoorwaarden (beeldkwaliteitsplan) vastgesteld. Passewaay 7 C.V. bouwt de woningen en voorzieningen, legt de wegen en de openbare ruimte aan en verkoopt, via makelaars, de woningen. Van de Klok heeft als projectontwikkelaar de appartementen voor woningcorporatie Kleurrijk Wonen ontwikkeld en Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V. heeft als aannemer de appartementen uiteindelijk gerealiseerd.

Bijzonderheden

Van de Klok draagt bij aan het woningbouwbeleid van de gemeente Tiel met de ontwikkeling van de 28 appartementen bestemd voor sociale woningbouwhuur.

Architect
opZoom Architecten B.V.
Constructeur
Constructieadviesbureau F. Wiggers
Directievoerder
Woningcorporatie Kleurrijk Wonen
Realisatie
Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen B.V.