Nova Zembla Amersfoort
Nova Zembla Amersfoort

Nova Zembla , Amersfoort

37 ruime eengezinswoningenReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling
37 ruime eengezinswoningen

Op de plaats van de voormalige professor Groenschool heeft Heilijgers een woonwijkje met 37 ruime eengezinswoningen ontwikkeld. Een plek waar kinderen heerlijk buiten spelen, een plek in het centrum van Amersfoort op fietsafstand van het station en een plek met vrij parkeren.

Nova Zembla ligt Amersfoort in de Zeeheldenbuurt, onderdeel van de wijk Kruiskamp, aan de Kortenaerstraat. Het ligt dichtbij de historische en levendige Amersfoortse binnenstad. Stap op je fiets, je rijdt de Liendertseweg af en je bent zo in de binnenstad.

De woningen zijn gebouwd in de populaire jaren ’30 stijl. Enkele woningen hebben een topgevel passend bij deze stijl. De begane grond is ingedeeld met een ruime woonkamer van circa 32 m² een open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een ruime badkamer en de zolderverdieping is vrij indeelbaar.

Samen vormen de woningen een hofje. De tuinen hebben allemaal een andere ligging. Enkele woningen zijn gelegen aan het water en hebben daardoor een mooi vrij uitzicht. De woningen hebben een woonoppervlakte vanaf circa 108 m² en zijn er vanaf € 225.000,- v.o.n. Door de verschillende opties was het mogelijk om de woning geheel naar wens te maken.

Nova Zembla is ontworpen door het Amersfoortse bureau OOK Architecten.

Architect
OOK Architecten