Nieuw Princenhof Leusden
Nieuw Princenhof Leusden
Nieuw Princenhof Leusden
Nieuw Princenhof Leusden
Nieuw Princenhof Leusden

Nieuw Princenhof , Leusden

25 commerciële huurwoningenReferentieUitleggebiedGebiedsontwikkeling
25 commerciële huurwoningen

Nieuw Princenhof bestaat uit 25 commerciële huurwoningen van Vesteda die zijn ontwikkeld en gerealiseerd door Heilijgers. Alle woningen zijn voor oplevering al verhuurd.

De woningen variëren in oppervlakte van 108 tot 126 m², hebben achtertuinen op het zuiden en een gemiddelde huurprijs van ongeveer 1.000 euro per maand. Nieuw Princenhof is gerealiseerd met woningen volgens het Heilijgers-Woningconcept. Door vloerverwarming op alle verdiepingen, dus ook op zolder, zijn ze uiterst comfortabel. De lage temperatuur vloerverwarming biedt het optimum in comfort en laag energieverbruik. Ook hebben de woningen een goede geïsoleerde buitenschil waaronder driedubbelglas. Hiermee zijn ze uiterst duurzaam en voorbereid op verdere verduurzaming in de toekomst.

Wethouder Erik van Beurden overhandigde de huissleutels aan de heer Abdi, de eerste huurder van Nieuw Princenhof in Leusden.

Na een gezinsuitbreiding was de familie Abdi op zoek naar een grote woning met minimaal drie slaapkamers. Ze wonen al in het centrum van Leusden en vinden het fijn om in Leusden te blijven wonen. Fassih Abdi: ‘Nieuw Princenhof spreekt ons in meerdere opzichten aan: de locatie, de kleinschaligheid, de stijlvolle architectuur en de indeling van de woning. Wij hebben de bouwwerkzaamheden goed kunnen volgen en naarmate het plan meer vorm kreeg werden wij enthousiaster’. Nieuw Princenhof ligt vlak bij het centrum van Leusden en is goed bereikbaar vanaf de A28. Zowel winkels als scholen zij op loopafstand.

Erik van Beurden, wethouder gemeente Leusden: “Wij zijn blij met deze huurwoningen in de middeldure prijscategorie. Ze voorzien in de vraag van mensen die geen woning kunnen of willen kopen en te veel verdienen voor een sociale huurwoning. Ook de duurzaamheid van de woningen past mooi bij Leusden. De woningen zijn een prima aanvulling op ons woningbestand.”