Laapersveld,

 

Hilversum

10 twee-onder-één-kapwoningen - 1 vrijstaand geschakelde woning - 19 rij -en hoekwoningen

Bijzonder project met ideale ligging

In Laapersveld ontwikkelde Novaform een prachtige nieuwe wijk met een vrijstaand geschakelde woning, tien statige twee-onder-één-kapwoningen in jaren dertig stijl, alsmede enkele ruime rij-en hoekwoningen met ruime tuin. Een kleinschalig en exclusief project in een stad waar zelden nieuwbouw voorkomt. De woningen zijn prachtig gesitueerd op mooie, ruime kavels. De ligging is perfect, op steenworp afstand van het centrum.

Opdrachtgever Novaform Vastgoedontwikkelaars
Architect Rothuizen Architecten
Directievoerder Novaform Vastgoedontwikkelaars
Realisatie Reuvers Bouw
Constructeur Bolwerk Weekers

Karakteristiek jaren dertig ontwerp

Een fraai project gelegen in het prachtige Hilversum-Zuid met architectuur die teruggrijpt naar de jaren dertig van de vorige eeuw.

Duidelijke architectuursignatuur
Hilversum heeft als stad een duidelijke architectuursignatuur die teruggrijpt naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Reden voor Novaform om het plan daarbij aan te laten sluiten. De woningen zijn zo ontworpen dat de stijlkenmerken uit die tijd duidelijk zichtbaar zijn, maar met een eigentijdse interpretatie. De eenheid tussen de architectuur, de openbare ruimte en de stedenbouwkundige opzet heeft geresulteerd in een aangename woonbuurt die iets moois toevoegt aan de stad.