Jachthuis Beukenrode Doorn

Jachthuis Beukenrode , Doorn

JachthuisReferentieOverige locatieRestauratie
Jachthuis

Na jarenlange idealen, ideeën, gesprekken en plannen gaat de ecologische restauratie van het Jachthuis, in opdracht van de eigenaar van Landgoed Beukenrode, de Sint Augustinusstichting en in samenwerking met Orga Architect beginnen! Heilijgers uit Amersfoort is hoofdaannemer van de restauratie. De schilders, het Vakwerkhuis uit Woudenberg hebben zich geïnstalleerd op het Landgoed en zullen vanaf deze week regelmatig te zien zijn om en rond het Jachthuis.

Beukenrode b.v. heeft vanaf de eerste onderhandelingen aangegeven dat de gasten van Jachthuis Landgoed Beukenrode niets of nauwelijks iets van de restauratie mogen merken, met uitzondering van het eindresultaat. Die wens is meegenomen in de planning van alle betrokken en uitvoerende partijen.

Wat zijn concreet de plannen?

De aankomende periode wordt vooral gebruikt om het Jachthuis aan de buitenkant te restaureren. Het houtwerk wordt met oog voor detail en historie duurzaam gerestaureerd en geschilderd door het Vakwerkhuis. De raampartijen worden in oude glorie hersteld, zowel qua look als qua functionaliteit. We proberen daardoor in de toekomst zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke ventilatie. Later wordt de entree gerestaureerd en als pronkstuk en stokpaardje van de Sint Augustinusstichting wordt de “nieuwe oude” historische serre terug bij het huis getrokken. Bij de entree van deze serre zal een lift worden geplaatst ten behoeve van het minder valide toilet in de kelder. Tot slot zal de receptie van het Jachthuis een andere uitstraling krijgen.

In het nieuws:
9 september 2014 Trouw – Duurzame restauratie Beukenrode Doorn