ING Huis Haarlem
ING Huis Haarlem
ING Huis Haarlem
ING kantoor
ING Huis Haarlem
ING Huis Haarlem
ING Huis Haarlem
ING Huis Haarlem
ING Huis Haarlem

ING Huis, Haarlem

Commerciële ruimte ReferentieBinnenstedelijkRetailBankshopDuurzaamheidGroot onderhoudRenovatie
Commerciële ruimte

In opdracht van ING NV zijn wij in februari '20 gestart met het verbouwen van een ING-bankshop naar een ING Huis in Haarlem.

Tijdens deze transformatie hebben wij zowel het bouwkundige deel als het interieur aan gepakt. De gehele uitstraling laat zien hoe het kantoor van de toekomst eruit ziet. Toegankelijk, vriendelijk, informeel en zeer aangenaam!

De functionaliteit van het ING Huis is opgebouwd uit buildingblocks. Via het 'hart' - de entree - bereik je de diverse ontmoetingsruimten. Van advieshuisjes tot aan open werkplekken en niet te vergeten; de koffiebar met leestafel...

Dit alles is gerealiseerd in een korte bouwtijd van 10 weken. We zijn gestart met het ontmantelen van de bankshop en hebben het ING Huis gebruiksklaar opgeleverd. De locatie van (Houtplein 9) is binnenstedelijk en aan een drukke straat met busbaan gelegen. De belendende verdiepingen en aangrenzende panden waren in gebruik. Dit resulteerde in duidelijke afspraken over werkzaamheden die geluidsoverlast konden veroorzaken zoals boor, hak en breekwerk.

Architect
INBO Architecten
Directievoerder
CBRE - Global Workplace Solutions
Installatie-adviseur
Sinis E / Akotech W
Oplevering
Q2 2020