Historische Tuin, Nijmegen

130 woningenReferentieUitleggebiedBasehomeGebiedsontwikkeling

Historische Tuin is een nieuwbouwproject van 130 woningen in de wijk Woenderskamp in de Waalsprong in Nijmegen.

Bekijk project
Architect
LSWA Architecten
Constructeur
Triops
Directeur
Van de Klok
Bouwtechnisch adviseur
medio 2022
Realisatie
Van de Klok
Oplevering
medio 2022

Er zijn diverse woningtypes gebouwd: drie- en vierlaagse (veel ruimte!) woningen met een plat dak, levensloopwoningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, rijwoningen en vrijstaande woningen. Aan de randen van het plangebied staan de woningen met drie- en vier woonlagen en een plat dak. In het binnengebied zijn de tweekappers gerealiseerd die bestaan uit 1 laag met een kap, de levensloopwoningen en rijwoningen voorzien van twee lagen met een kap. Deze woningen beschikken over een veranda. De verkoop is in april 2020 gestart waarna de woningen heel snel uitverkocht waren!

De ligging direct aan de tuin vormde de inspiratie voor de projectnaam; historische tuin 'de Woenderskamp' maakt dat dit een bijzondere locatie is. Daarnaast hadden de kopers alle ruimte voor een eigen indeling zoals bijvoorbeeld het werken aan huis bij de woningtype met vier woonlagen en plat dak.

De straatnamen verwijzen naar de Italiaanse renaissance kunstenaars: Donatellostraat, Sandro Botticellihof en Giorgio Vasaristraat.

De start bouw was in het eerste kwartaal van 2021. Alle woningen zijn medio 2022 opgeleverd. Dit project is door Van de Klok Wonen met BPD in ontwikkeling genomen.