Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen
Heumen Noord, Heumen

Heumen Noord, Heumen

21 woningenReferentieUitleggebiedBasehomeGebiedsontwikkelingNieuwbouw
21 woningen

De nieuwbouw in Heumen Noord is met oog voor detail vormgegeven. Er is veel aandacht besteed aan ruimte, kwaliteit en sfeer. Bovendien is de koper verzekerd van een prachtige ligging ten opzichte van zowel het dorp, als de groene omgeving. De koper woont in een rustige buurt aan de buitenrand van het dorp, met voldoende parkeergelegenheid en ruimte om kinderen vrij en veilig te laten spelen.

Samen met de gemeenschap

Heumen is de perfecte woonplaats voor degene die op zoek is naar rust en ruimte voor het gezin. Er is veel afwisselende natuur in het Rijk van Nijmegen. Het is een prachtige, weidse, groene omgeving. Hier had de ontwikkeling van het plan ook mee te maken. Op de locatie zelf was een dassenburcht aanwezig waar zorgvuldig mee omgegaan is. De looproutes van de das zijn nauwkeurig bestudeerd en deskundig verlegd waardoor de das uiteindelijk is verplaatst zonder dat deze fysiek was aangeraakt. Op deze manier heeft de das geen hinder van het plan gehad.

Bij de herontwikkeling van dit binnenstedelijk gebied is nauw samengewerkt met omwonende en de gemeente Heumen. In eerste instantie is er interactief met de omwonende een toekomstvisie voor de gehele regio van Heumen gevormd. Hieruit kwamen verschillende locaties naar voren waar eventueel herontwikkeling mogelijk gemaakt kon worden. Heumen Noord (toen nog Heumen Noord-West genoemd) was één van deze gebieden die voor herontwikkeling in aanmerking kwam. Uiteindelijk was het voor de betrokken partijen duidelijk dat Heumen Noord de meest kansrijke locatie was.

Vervolgens zijn ontwikkelaars, gemeente en omwonenden verder met elkaar in gesprek getreden tijdens o.a. een informatieavond met interactief karakter. Tijdens deze gesprekken is er voor omwonenden duidelijkheid in verschillende zaken gekomen en hebben de omwonenden ook de gelegenheid gehad om het plan te sturen of hun wensen aan te geven. Zo had het dorp voor de ontwikkeling van Heumen Noord veel geluidsoverlast van de rijksweg die langs het dorp loopt. Naast het feit dat de ontwikkeling van Heumen Noord de realisatie van een geluidswal mogelijk maakte is deze ook meegenomen in het plan zelf. De geluidswal is vervolgens verder doorgetrokken dan voor het plan zelf noodzakelijk was. Hierdoor werd de geluidsoverlast voor het gehele dorp minder. Uiteindelijk resulteerde de interactieve samenwerking erin dat na oplevering van het plan zowel de ontwikkelaars als de omwonenden, kopers en de gemeente met tevredenheid terugkijken op het plan.

Architect
JongZeeuw Architecten
Constructeur
Triops
Directievoerder
Van de Klok Wonen
Installatie-adviseur
Van Aalst Elektro
Realisatie
Van de Klok Wonen
Oplevering
Q4 2014