Grootschalig onderhoud Klarendal
Grootschalig onderhoud Klarendal
Grootschalig onderhoud Klarendal
Grootschalig onderhoud Klarendal
Grootschalig onderhoud Klarendal
Grootschalig onderhoud Klarendal
Grootschalig onderhoud Klarendal

Grootschalig onderhoud Klarendal - fase 3, Arnhem

45 grondgebonden woningenReferentieBinnenstedelijkDuurzaamheidGroot onderhoudRenovatie
45 grondgebonden woningen

In de eerste en tweede fase is er groot onderhoud gepleegd aan 5 woonblokken, 56 boven- en benedenwoningen en 44 portiekwoningen. In de derde fase zijn ook nog 45 grondgebonden woningen aangepakt.

Nadat de woningen en appartementen van fase 1 en fase 2 eind november zijn afgerond, zijn we in januari 2016 gestart met de 45 grondgebonden woningen.

Er zijn voornamelijk energetische verbeteringen aangebracht. De werkzaamheden bestonden uit het vervangen van alle buitenkozijnen met de daarbij behorende binnenafwerking en vensterbanken. De bestaande daken zijn geïsoleerd met renovatieplaten en er zijn nieuwe pannen opgekomen. De goten en platdakbedekkingen zijn eveneens vervangen en voorzien van isolatie. De bestaande houten gevelbekledingen zijn vervangen en voorzien van nieuwe RockPanel bekleding met daarachter nieuwe isolatie.

De bestaande begane grondvloeren zijn voorzien van nieuwe vloerisolatie onder de vloer. De bestaande balkonhekwerken zijn vervangen door nieuwe hekwerken. De woningen zijn tevens voorzien van nieuwe CO2 vraaggestuurde ventilatie. Daarbij zijn er in de deuren van de badkamer ook gelijk deurroosters geplaatst om de ventilatie te optimaliseren en het comfort te verhogen. De diverse portiek trapopgangen zijn van een frisse uitstraling voorzien door nieuw schilderwerk aan te brengen. De gevel is op diverse posities hersteld, voegwerk plaatselijk vervangen, kapotte raamdorpelstenen vervangen en voegwerk hersteld.

Architect
Hoogte Twee Architecten
Constructeur
Bartels
Directievoerder
Stichting Volkhuisvesting Arnhem
Realisatie
KlokBouwOntwikkeling B.V.
Oplevering
Q2 2016