Dichterswijk Oss renovatie vooraanzicht appartementencomplex
Dichterswijk vooraanzicht renovatie update 1
Dichterswijk balkons renovatie
Dichterswijk renovatie onderaanzicht appartementencomplex
Dichterswijk gevel balkon renovatie
Dichterswijk renovatie update
Dichterswijk renovatie zij-aanzicht
Dichterswijk zij-aanzicht renovatie
Dichterswijk renovatie zonnepanelen
Dichterswijk update renovatie
Dichterswijk zij-aanzicht met omgeving en lucht

Dichterswijk, Oss

240 appartementenIn uitvoeringBinnenstedelijkGroot onderhoudTransformatie
240 appartementen

De 240 sociale huurappartementen in Oss in de Dichtersbuurt worden in opdracht van corporatie BrabantWonen verduurzaamd en krijgen een opfrisbeurt.

De appartementen, verdeeld over 5 complexen gesitueerd in een mooi vrij en groen gebied, naast een park voorzien van speeltuin en naastgelegen kinderboerderij, zullen zowel aan de buiten als binnenzijde aangepakt worden.

De buitenzijde verduurzamen we door middel van het aanbrengen van nieuwe beglazing en draaiende delen. De nieuwe aluminium puien vervangen de oude schuiframen. Aan de galerijzijden plaatsen we een isolerende wand. Er wordt een collectief ventilatiesysteem aangebracht en de standleiding van ieder appartement wordt gerenoveerd (gerelined).

Verder worden nieuwe hekwerken aangebracht op de balkons en galerijen en het geheel wordt opgefrist met sauswerk. De trappenhuizen krijgen een facelift door middel van een nieuwe vloerafwerking en sauswerk. In een eerder stadium zullen de liften door de opdrachtgever worden vervangen.

Bewonersparticipatie en bewonerscommissie

Vanuit de opdrachtgever BrabantWonen is WoonSupportPlus ingeschakeld voor de bewonersparticipatie en het behalen van de 70%-deelname. In het beginsel zijn er reeds woononderzoeken uitgevoerd om te bezien waar eventuele knelpunten bij de complexen zitten.

Voor deze verduurzaming is een bewonerscommissie samengesteld om mee te denken over deze verduurzaming. De ideeën van de bewoners over - bijvoorbeeld - de balkonrenovatie zijn opgehaald door middel van individuele gesprekken en via de bewonerscommissie. Zo hebben wij geprobeerd om alle wensen zoveel als mogelijk in het plan te verwerken.

Vrije vluchtroutes

Om te voorkomen dat in de algemene toegangshallen vluchtroutes worden geblokkeerd zal op de begane grond van ieder complex een scootmobielruimte met aparte opstelplaatsen worden gerealiseerd die gemakkelijk vanaf de achterzijde te bereiken is.

Het bouwteam is gestart medio september '22. De verwachte oplevering staat gepland rond april 2024.

Architect
De Witte Oss - Geert van der Ven
Constructeur
Ingenieursbureau Ulehake - Carlo van Uden
Directievoerder
BrabantWonen - Leo van Soest (Interim Projectleider Vastgoed Projecten)
Installatie-adviseur
HERE Projecten - Geert Heesakkers
Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q1 2024