De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden
De Verborgen Tuinen Leusden

De Verborgen Tuinen, Leusden

ReferentieBinnenstedelijkAppartementenGebiedsontwikkeling

Op een voormalige schoollocatie in het hart van Leusden is staat een nieuw woonwijk ‘De Verborgen Tuinen’. Recent zijn de door OOK architecten ontworpen woontorens van 35 koop- en 21 zorgappartementen en 31 grondgebonden woningen in gebruik genomen. Met VvE-bestuurders en bewoners Piet Brandsen en Ton Weevers maken we ons rapport op.

De drie statige appartementsgebouwen aan de Hagenstein zijn nagelnieuw. Wat in maart 2018 een druk op de knop was, is amper zes kwartalen later realiteit. Twee torens tellen respectievelijk 15 en 20 koopappartementen, variërend van 80 tot 153 m2 met een vrij op naam prijs vanaf € 259.000,-. Het derde gebouw, Villa Nova, biedt onderdak aan 21 appartementen voor senioren met een grote zorgbehoefte. Villa Nova wordt geëxploiteerd door Steppingstones en is eigendom van belegger Aedifica.

Bewoonde wereld
Het geheel ligt er uiterst verzorgd bij. Ondanks de ronkende graafmachines en de wat druilerige middag die zelfs Piet Paulusma niet had voorzien, is de landschapsarchitectuur uiterst verwelkomend. Dit net als de geruststellende stem van Weevers uit de intercom en de geruisloze Schindler die leidt naar zijn appartement op de vierde verdieping.

Schoolsteeg
De geur van nieuw is nog helemaal aanwezig. Alles lijkt spic en span. Op de deurbel na dan, die had van de heren best imposanter gemogen. Eenmaal met de deur in huis springen de enorme ruimte en de magistrale lichtinval door dak- en tuinramen in het oog. “Loop maar eens naar het balkon”, gebaart Ton, druk met de espresso’s op zijn kookeiland. Vanaf het zuiden kijkt hij uit op het beschermde natuurgebied ‘De Schoolsteegse Bosjes’. In een paar minuten wandelt hij ook naar het winkelcentrum De Hamershof. Ton kijkt bovendien uit op ‘zijn’ Theater De Tuin, waarvan hij ooit voorzitter was. “Of het nu een appel is voor de dorst of één waarin ik per se m’n tanden wilde zetten, dit appartement vond ik onweerstaanbaar.”