Beryll Amersfoort

Beryll , Amersfoort

39 twee-, drie- en vier-onder-een-kap-woningenReferentieGebiedsontwikkeling
39 twee-, drie- en vier-onder-een-kap-woningen

Beryll bestaat uit 39 twee-, drie- en vier-onder-een-kap-woningen. De woningen zijn niet alleen van binnen royaal, maar ook de kavels zijn groot van oppervlak. De meeste woningen beschikken over een vrijstaande of een geschakelde garage en de auto kan op eigen terrein worden geparkeerd.

Bij alle woningen vindt men op de begane grond een living met dubbele openslaande deuren naar de achtertuin met prima zonligging. Het woonoppervlakte van de woonkamer en keuken samen bedraagt ca. 52m2. Op de eerste verdieping treft men 3 slaapkamers, waarvan één over de volle breedte van de woning. Via een vaste trap bereikt men de zolderverdieping die door het ontwerp van het dak riant is én bijzonder van vorm.

Het markante aan deze woningen is de dynamische architectuur van de daken. De golvende beweging geeft deze woningen iets ritmisch, waardoor het geheel boeiend en spannend wordt om naar te kijken. Daarnaast is er gekozen voor een baksteen in warme tinten, die het geheel een tijdloze charme geeft. Architect van Beryll is Heren 5 Architecten B.V. BNA uit Amsterdam.

Architect
Heren 5 Architecten B.V. BNA