Amaze Amersfoort

Amaze , Amersfoort

appartementencomplexReferentieBinnenstedelijkAppartementenGebiedsontwikkeling
appartementencomplex

Op 24 september ’12 begon de bouw van het appartementencomplex Amaze in het Amersfoortse Eemkwartier. Op de begane grond bevindt zich bovendien 250 m2 winkel/bedrijfsruimte. Binnen een jaar wonen alle bewoners er in.

Niet alleen de bouw verliep zo voorspoedig. Ook de verkoop van de 37 woningen is vlot verlopen, zeker gezien het sentiment in de woningmarkt. En dat direct volgend op de 1e fase waarin ook al 46 van deze woningen werden afgezet. De in totaal 83 woningen kosten tussen de € 124.900 en € 169.900 VON en zijn volledig afgebouwd. Met een maandlast van tussen de € 350,- en € 600,- netto per maand is nu bewezen dat naar deze koopwoningen nog vraag is.

Kees van Loon, directeur van Profund Ontwikkeling uit Amersfoort is trots op het resultaat. “Als je ziet wat er nu staat dan kun je haast niet geloven dat hier een autobedrijf stond, het appartementengebouw past erg goed in het straatbeeld van de Amsterdamseweg. Amaze verwelkomt je met zijn frisse uitstraling aan de poort van het centrum van Amersfoort. Heilijgers Bouw stond garant voor de probleemloze bouw, snel, doeltreffend en van uitstekende kwaliteit. Dat er nagenoeg geen opleveringspunten zijn zegt bijna genoeg.”

Van Zwieten architecten ontwierp zowel gebouw 1 als 2 van Amaze. Irma Klevering, architect en directeur van het bureau is laaiend enthousiast. “Dat de uitstraling van het gebouw goed zou worden, daar hadden we alle vertrouwen in. Maar ondanks dat de woningen niet zo groot zijn, kun je met recht zeggen dat de woningen zeer functioneel zijn. Toch super als je met zo’n huis je wooncarrière kunt beginnen!”