ABN AMRO bankshop 3.0 Leidsche Rijn, Utrecht
In het nieuwe winkelcentrum Utrecht Leidsche Rijn hebben we in opdracht van de ABN AMRO bank een winkelunit omgebouwd naar een bankshop 3.0-concept. Dit kantoor is de vervangende locatie van het kantoor dat in Vleuten gevestigd was.
De uitdaging van deze verbouwing was om in een zeer korte aanlooptijd een nieuw concept voor te bereiden en deze in uitvoering te brengen omdat de opleverdatum al vast stond door de kantoorsluiting in Vleuten.
In Amstelveen had de bank al een pilot opgeleverd met dit 3.0-concept. De bank in Utrecht Leidsche Rijn is een 'look a Like' van dit totale concept.
Wat houdt het 3.0 concept in?
De indeling en afwerking van de bank is veel meer in een huiselijke stijl afgewerkt en ingericht. Dit valt op door de vele zitjes en kleurstellingen die zijn toegepast. Het is de bedoeling dat dit voor de klant laagdrempelig wordt en vertrouwd voelt.
Ook wordt er steeds meer nadruk op duurzaam en circulair bouwen gelegd door de ABN AMRO bank. Zij zijn hierin voorloper op de markt als het gaat om het toepassen en financieren. Voor ons als bouwteam was de uitdaging om dit nieuwe concept binnen een strakke planning te realiseren en dit is ons ook gelukt! Voordat je kan starten zit er in de voorbereiding meer tijd en uitzoekwerk met betrekking tot het toepassen van circulaire materialen, want is het wel voorhanden? Waar moet het vandaan komen in verband met de Co²-uitstoot? Wat is de levertijd van de materialen? Want soms moet iets nog bewerkt of geoogst worden.
Aangezien we een casco unit aangeleverd hebben gekregen, hebben we hier alles nieuw gerealiseerd. Van installaties tot en met de bouwkundige werkzaamheden én de interieurinrichting.
Met dit nieuwe concept komen er bijvoorbeeld bijna geen systeemplafonds meer in de bank. Dit betekent dat alle installaties in het zicht komen te zitten, wat op deze manier de industriële look benadrukt en het bespaart materiaal wat ook het milieu niet belast. Verder hebben we circulaire gipsplaten toegepast en een tweede leven aan een houten gymzaalvloer gegeven en gelegd in verschillende spreekkamers. Diverse wanden zijn bekleed met pallethout wat van een bedrijf vandaan komt die van oude pallets wandbekledinggereed materiaal aanlevert zodat wij dit hebben kunnen verwerken. Hierin denken wij nog meer aan maatschappelijk verantwoord ondernemen; dit bedrijf werkt met mensen die moeilijk meekunnen in de maatschappij door een geestelijke- en/of lichamelijke aandoening. Duurzaam en circulair kan dus ook een maatschappelijke reden hebben om dit product toe te passen.
- Architect
- R2 Projects
- Constructeur
- Constabiel
- Directievoerder
- R2 Projects
- Installatie-adviseur
- R2 Projects
- Realisatie
- Van de Klok Totaalonderhoud
- Oplevering
- Q4 2018
Gerelateerd
ABN AMRO investeert in verdere daling eigen energieverbruik
Van de Klok realiseert komende jaren energiezuinige kantoren en systemen volgens het Greene concept.
Rondje met de Klok mee door de Betuwe
Gedurende het hele jaar organiseren we activiteiten om samen fit te blijven, maar in september doen we er nog een schepje bovenop.
Het familiebedrijf: Ron, Joris en Victor Pijl
Dat onze organisatie een familiebedrijf is, dat weet bijna iedereen, maar er zijn ook families werkzaam binnen het familiebedrij