Van de Klok in top 10 van Forest50

7 november 2023

Afgelopen donderdag vond de uitreiking van de Forest50 plaats tijdens het Wildlife Film Festival in Rotterdam. De Forest50 is een prestigieuze lijst waarin de 50 grootste bouwbedrijven in Nederland gerangschikt worden op de bijdrage aan verantwoord bosbeheer. Omdat ook Van de Klok een belangrijke bijdrage levert aan duurzaam bosbeheer in de wereld, staan we dit jaar in de top 10 en waren we uitgenodigd om bij de feestelijke uitreiking aanwezig te zijn.

De Forest50 is een initiatief van FSC® Nederland en is gebaseerd op de Cobouw50. Dankzij de Forest50 kunnen opdrachtgevers kiezen voor die bouwbedrijven die aantoonbaar goed presteren met betrekking tot inkoop en toepassing van duurzaam hout. De ranking geeft een impuls aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

Klimaatwinst én circulariteit

De toepassing van duurzaam hout is een van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om de klimaatuitdaging op te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is, en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof hét circulaire bouwmateriaal bij uitstek. In samenwerking met een groep koplopers in de bouw, waaronder de genoemde bedrijven, probeert FSC Nederland die kwaliteiten van houtgebruik in de bouw te promoten en innovaties te stimuleren.

Foto’s: ©Michelle Urbiztondo

LinkedIn_FSC Top 10 Forest50 2023

Top 10 Forest50 2023

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal