Heren Van de Klok met Nijmeegse Annie bij de start bouw van LIV

Nijmegen als basis om verder te groeien: alles komt samen op de Kanaalstraat (2016 - 2022)

3 mei 2023

100 jaar KlokGroep. Een familiebedrijf gebouwd op een fundament van hard werken en verantwoordelijkheidsgevoel enerzijds, en visie en lef anderzijds. Een verhaal ook van drie generaties, met broers die weten wat ze aan elkaar hebben. Van het prille begin tot nu: reis mee door 100 jaar KlokGroep.

2016

Begin december van dit jaar verhuizen de laatste onderdelen van KlokHolding na bijna 95 jaar vanuit Druten naar een spiksplinternieuw pand aan de Kanaalstraat in Nijmegen. Ook de onderdelen die zijn gehuisvest in het pand ‘De Baron’ aan de Nijmeegse Energieweg verhuizen naar deze nieuwe plek. Alle Nijmeegse en Drutense werkmaatschappijen trekken vanaf dat moment samen op vanuit één locatie en onder één naam: KlokGroep. KlokHolding wordt de naam voor de holding, met daaronder KlokGroep en Novaform.

Door met KlokGroep te kiezen voor Nijmegen als basis, verstevigt het bedrijf zijn positie in de brede regio én zijn band met de stad. “Het is een heel erg goede stap geweest”, zegt Ton van de Klok daarover. “Door onze verhuizing zijn we onderdeel geworden van de stad, we zijn ingebed in de structuren. We worden vroegtijdig betrokken bij vraagstukken en ontwikkelingen, samen met relevante partners als de gemeente en woningcorporaties.”

2017

‘Beleef je nieuwe thuis!’ In maart 2016 gaf Nijmeegse Annie samen met de medewerkers van KlokGroep het startschot voor de bouw en in september 2017 is het dan zover: woonbelevingscentrum LIV opent de deuren. Het idee voor LIV wordt geboren tijdens de crisis, waarbij de Nederlandse huizenkoper aarzelt. Samen met een aantal woonpartners realiseert KlokGroep als antwoord daarop dit unieke woonbelevingscentrum. Het pand van LIV omvat vier huizen op ware grootte die tot in detail in verschillende stijlen zijn ingericht. Van badkamer en keuken tot aan tegelwerk, tuin en zelfs gordijnen: bezoekers kunnen naar hartenlust inspiratie opdoen voor hun nieuwbouwwoning.

Ook opent Novaform op 1 september van dit jaar een extra vestiging in Rotterdam om de markt in de Randstad optimaal te kunnen bedienen en dichter op de lopende projecten in dit deel van het land te komen. Novaform is nu gevestigd in Eindhoven, het Poolse Poznan, het Duitse Düsseldorf én Rotterdam!

2018 - 2019

Een bezegeling van het feit dat KlokGroep echt bij Nijmegen is gaan horen: Ton van de Klok wordt in 2018 verkozen tot Nijmeegs ondernemer van het jaar. Een jaar later volgt een tweede mijlpaal wanneer KlokGroep hoofdsponsor wordt van N.E.C., de club die sterk verweven is met de stad en in het ‘hert’ van vele Nijmegenaren zit. In 2021 promoveert N.E.C. naar de eredivisie.

Een andere mijlpaal in 2019 is de participatie van KlokGroep in asbestsanering Het Zuiden uit Panningen. Ton krijgt een tip van een relatie en gaat op de koffie bij directeur Ruud Janssen van Het Zuiden. Ton is onder de indruk van de professionaliteit en innovatiekracht van de asbestsaneerder. Om door te kunnen groeien en klaar te zijn voor de toekomst is Het Zuiden juist op zoek naar een grotere partij met veel kennis, ervaringen en contacten. Ruud Janssen: “Met deze samenwerking hebben we als het ware een grote broer onder wiens vleugels we kunnen doorgroeien naar ‘the next level’.” Voor KlokGroep is de expertise van Het Zuiden een welkome aanvulling, zeker nu transformatie, renovatie en verduurzaming van woningen en kantoren voor coöperaties een steeds grotere rol spelen.

2021

Op 1 september van dit jaar wordt bekendgemaakt dat KlokHolding het ondernemende en vernieuwende vastgoedbedrijf Heilijgers uit Amersfoort heeft overgenomen. “We kunnen veel van elkaar leren en samen de markt nog beter bedienen”, markeert Ton dit feestelijke moment.

Heilijgers revitaliseert en verduurzaamt kantoren, renoveert en verduurzaamt woningen en realiseert een substantieel deel woningontwikkeling met een eigen betaalbaar woningconcept dat geschikt is voor corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Het bedrijf telt 100 medewerkers. De overname leidt tot meer volume om te innoveren en concepten te ontwikkelen. Daarbij blijven kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Korte lijnen en financiële slagkracht versterken de positie in de markt.

Ik hou ervan om van niets iets te maken, en risicodragend te werk te gaan. De kick van dit vak zit voor mij in het moment waarop een project, soms na jaren voorbereiding, van start gaat. Als alle hobbels genomen zijn, ook financieel, en je weet: er gaat iets moois komen.

Ton van de Klok

Naam: KlokHolding
Omzet in 2021: € 295 miljoen
Directie: Ton van de Klok, Harold van Rooijen, Edwin Kolkhuis Tanke en Jeroen van der Bron

groepsfoto

Heren Van de Klok met Nijmeegse Annie bij de start bouw van LIV

groepsfoto

Collega's van KlokGroep bij de start bouw van LIV

portretfoto

Collega Gerrie Engelen met NEC-directeur Wilco van Schaik en Van de Klok-directeur Harold van Rooijen in 2019

sfeerfoto

Woonbelevingscentrum LIV ontvangt in september 2017 haar eerste klanten

eventfoto

De officiële opening van LIV in november 2017

portretfoto

Ton van de Klok met Ruud Janssen in 2019, als KlokGroep participeert in Asbestsanering Het Zuiden

groepsfoto

In 2021 neemt KlokGroep het Amersfoortse vastgoedbedrijf Heilijgers over

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal