KlokRondje om de wereld

16 februari 2021

Door het thuiswerken en het sluiten van de sportscholen als maatregelen in de strijd tegen corona is in heel Nederland het afgelopen jaar het bankhangen toegenomen. De kilo’s komen er sneller bij dan dat ze er af gaan en het percentage Nederlanders dat mentaal in de knel komt is behoorlijk is gestegen. Lichamelijke beweging biedt daarbij een uitweg, want lichaamsactiviteit heeft een aantal belangrijke voordelen voor zowel je fysieke gezondheid, als voor je mentale welzijn.

Novaform en KlokGroep zijn daarom een challenge begonnen, om medewerkers te stimuleren een 'KlokRondje om de wereld' te bewegen. De challenge vindt plaats in februari; in 25 teams gaan maar liefst 133 medewerkers van Novaform en KlokGroep samen zeker 40.000 kilometers afleggen! Dat doen ze op verschillende manieren: wandelend, fietsend, op skeelers, schaatsend, deelnemend aan de wekelijkse online thuis-work-out die gegeven wordt door collega Twan, of een andere manier waarbij je lekker in beweging bent.

De afgelegde stappen en kilometers worden over een virtuele route gelegd, die start bij het hoofdkantoor van KlokGroep in Nijmegen en via alle vestigingen in binnen- en buitenland uiteindelijk via Peru, Nieuw Zeeland, Bali en Polen weer terug naar Nijmegen leidt. De teams houden dagelijks bij hoeveel er bewogen wordt en de teamresultaten worden wekelijks gedeeld.

Geen challenge zonder beloning natuurlijk: bij iedere afgelegde 10.000 kilometer krijgen alle deelnemers een presentje, en het team dat aan het eind de meeste kilometers gemaakt heeft, mag namens Novaform, KlokGroep en andere sponsoren een geldbedrag schenken aan een erkend goed doel. Om de teams warm en gemotiveerd te houden, heeft Novaform voor passende kleding gezorgd: een fijne hoodie houdt de teams uit Eindhoven en Rotterdam warm tijdens hun reis over de Andes.

Week 1: een vliegende start met 5.341 kilometer

De eerste tussenstand laat zien dat we een fitte organisatie zijn: na één week bewegen met de hele groep, hebben we niet eens de tijd genomen om een koffiepauze te nemen bij Novaform in Rotterdam, maar hebben we maar liefst 5.341 kilometer afgelegd! We bevinden ons momenteel midden in de Atlantische Oceaan. Maar we zijn al een heel eind op weg naar de eerste mijlpaal Peru! Het team van organisator Gijs van den Heuvel heeft per teamlid de grootste afstand afgelegd.


Week 2: bewegen door de sneeuw – totaal 13.850 kilometer

We hebben Peru bereikt en dobberen momenteel in de Zuidelijke Stille Oceaan. We zwaaien nog even naar Zuid-Amerika en schuiven ter hoogte van Hanga Roa op het eiland Isla de Pascua. Ondanks (of juist dankzij!) de sneeuw en het ijs hebben we met zijn allen in de tweede week 8.509 kilometer bewogen en zijn we inmiddels 13.850 kilometer onderweg. Met aan kop nog steeds teamcaptain Gijs van den Heuvel met zijn Nestors. We stuiven lekker door en we moeten nog 10.000 kilometer naar de volgende bestemming: Nieuw-Zeeland. Zouden we het redden, na week 3?

Week 3: Down under en over de helft met 24.139 kilometer

Met recente versterking van onze sportieve collega's van Nova(per)formers in Poznan (Polen), doen er nu 140 medewerkers van Novaform en KlokGroep mee, verdeeld over 26 teams. Het leek nog even spannend of we de tweede mijlpaal in het land der kiwi's Nieuw-Zeeland al zo snel zouden bereiken, maar in de derde week hebben we maar liefst 9.563 kilometer afgelegd en zijn we inmiddels zelfs aangekomen bij buurland Australië. Deze keer hebben we droge voeten en bevinden we ons in de deelstaat Nieuw Zuid Wales om precies te zijn. Met zijn allen zijn we nu dus al 24.139 kilometer onderweg, in ieder geval over de helft van ons KlokRondje om de wereld. Volgende etappe: Bali!

Week 4: met al 34.781 kilometer onderweg zijn we er bijna

De vierde week van ons KlokRondje om de wereld was een recordweek voor onze sportievelingen! We hebben maar liefst 10.150 kilometer afgelegd, de hoogste weekscore tot nu toe. Daarmee zijn we de derde mijlpaal op Bali alweer voorbij gevlogen en hebben we al 34.781 kilometer van ons KlokRondje afgelegd. Beloning van de directie: een lekkere reep chocolade. Momenteel bivakkeren we in Tadzjikistan bij de berg Pik Karla Marksa. Voor normale stervelingen is deze berg vrijwel onbegaanbaar, maar onze teams bereikten de top met twee vingers in de neus. De prognoses zijn optimistisch: waarschijnlijk bereiken we volgende week onze thuishavens in Polen, Duitsland en Nederland en kunnen we de balans opmaken voor het goede doel. We hebben er zin in!

Week 5: na 47.067 kilometer zijn we weer thuis

We vertrokken vorige week vanuit Tazjikistan, waar een nieuw team van Novaform Duitsland nog even aanhaakte, en via Oezbekistan en Oekraïne kwamen we aan bij de Poolse thuishaven van onze collega's in Poznan. Tijd voor een pauze hadden we helaas niet; we zijn meteen doorgedenderd naar de volgende vestiging van Novaform in Düsseldorf. Onderweg kregen we nog een beloning van de directie: een handige veiligheidsarmband voor de sportieve avonduurtjes in het donker. Daarna waren we natuurlijk zo in Eindhoven en Nijmegen terug, waar we de wereldreis 5 weken geleden begonnen. In de laatste week hebben we 10.414 kilometer afgelegd! Als we niet op de rem getrapt hadden, waren we nu alweer in Venezuela.

De cijfers na een wereldronde

We hebben het gedaan: de hele wereld rond bewogen. Wat een prestatie! Tijd om de balans op te maken.

  • Doel KlokRondje om de wereld: met een streven van 40.200 kilometer medewerkers in beweging brengen
  • Totaal aantal afgelegde kilometers: 47.067
  • Aantal deelnemende teams: 27
  • Totaal aantal deelnemers: 147

Winnaars

Hulde voor het winnende team 'Nestors', die onder leiding van teamcaptain Gijs van den Heuvel het hoogste gemiddelde aantal kilometers per deelnemer heeft afgelegd. Daarnaast krijgt het team 'Korte metten' van teamcaptain Niek Gerritsen een eervolle vermelding, omdat dit team -met een extra persoonlijke uitdaging om iedere dag minimaal 10.000 stappen te zetten- in totaal de grootste afstand afgelegd heeft. Sowieso verdienen alle 147 collega's een dikke duim voor hun prestatie, wat een topteams!

Goede doelen in beweging

Zoals aangekondigd deden we dit niet alleen om fit te blijven, maar hebben we een geldbedrag van maar liefst € 5.750,- bij elkaar bewogen voor het goede doel. Het zijn om precies te zijn vier goede doelen geworden, die onze organisatie een warm hart toedraagt. Met een financiële prikkel willen wij deze doelen aanmoedigen in de positieve beweging die ze met hun werk op gang brengen:

  • Mini marathon van IOP Germany Tanzania
  • Stichting nieuwe generatie Brasil
  • Ronald McDonald Huis te Nijmegen
  • Cliniclowns Nijmegen

Dank aan sponsoren

Een aantal bevriende organisaties die het initiatief 'KlokRondje om de wereld' toejuichten, hebben aangeboden het basis sponsorbedrag van onze directie met een bijdrage te verhogen. Wij danken Target Point, Makro Nijmegen, Tryg Garanti, BDO, Rabobank Rijk van Nijmegen, VLC & Partners en Crowe voor hun gulle gebaar.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal