Archiefbeeld uitreiking 2018
Archiefbeeld uitreiking 2018
Archiefbeeld uitreiking 2018

KlokGroep opnieuw genomineerd voor Familiebedrijven Award

7 februari 2022

Prachtig nieuws! We zijn door de Stichting Familie Onderneming voor de tweede keer genomineerd voor de Familiebedrijven Award! En daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Samen met 9 anderen maken we kans op deze mooie titel. In 2018 bereikten we al de finale, maar toen sleepte Dutch Flower Group de award in de wacht.

275 duizend Nederlandse familiebedrijven vormen de ruggengraat van onze economie en zijn de belangrijkste motor voor de werkgelegenheid in ons land. Vanuit die gedachte is de Stichting Familie Onderneming in 2012 opgericht door ondernemer John Fentener van Vlissingen met als doel het Nederlandse familiebedrijf te ondersteunen. De Stichting looft om het jaar de Familiebedrijven Award uit aan een excellerend Nederlands familiebedrijf. Een team van KPMG selecteerde circa 250 familiebedrijven uit een groep van 500 Nederlandse middelgrote en grote bedrijven. Vervolgens stelde KPMG een top 10 van familiebedrijven voor aan de jury, waar KlokGroep dus deel van uitmaakt.

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Nederlandse economie. 

KlokGroep blinkt volgens de jury uit op de criteria Familie & cultuur, Continuïteit en Financiële prestaties. "De bedrijfswaarde en de familie zijn sterk met elkaar verbonden. De derde generatie staat aan het roer, de vierde generatie werkt inmiddels binnen het bedrijf en er staan meerdere potentiële opvolgers vanuit de familie klaar", aldus de heer Fentener van Vlissingen.

Uit de selectie van KPMG nomineert de jury 4 finalisten, die ze gezamenlijk gaan bezoeken om de familiebedrijven beter te leren kennen en de winnaar te kunnen bepalen. In april 2022 wordt de Familiebedrijven Award voor de achtste keer uitgereikt.


Overige finalisten

- Jan Linders
- VDL Groep
- Groothuis Bouwgroep
- Otolift
- Plegt-Vos
- Vandersterre
- Van Dorp
- Vebego
- Burg Group

Klik HIER voor meer info over Stichting Familie Onderneming en de award

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal