Aankomst van de generator in Bakhmut
Vertrek van generator uit Odessa

KlokGroep doneert generator aan Oekraïne

19 januari 2023

Ukraine Run is een initiatief van vrienden die vrijwillig meer dan 1.700 vluchtelingen en ca. 250 honden en katten vanuit het oorlogsgebied in de Oekraïne in veiligheid hebben gebracht naar Nederland. Inmiddels is er vanuit Nederland tot aan de Pools-Oekraïense grens – en weer terug - ruim 150.000 km afgelegd en zijn er ca. 60 vrijwilligers plus meer dan 40 tolken verbonden aan deze doorlopende actie.

Stroomvoorziening van levensbelang
Door het oorlogsgeweld vanuit Rusland is het van levensbelang dat de publieke watervoorzieningen, ziekenhuizen, elektra- en warmtebronnen in grote shelters en woontorens aan de gang gehouden worden. Vanaf december ’22 brengt Ukraine Run daarom ook (back-up) generatoren naar Oekraïne.

Gevaarlijke route
Het transport met daarin de door KlokGroep gedoneerde 125 KVA generator is vorig jaar uit Nederland vertrokken naar het overslag warehouse in Odessa. Vanuit deze opslag is op 28 december jl. is de generator daar weer ingeladen en naar Bakhmut gereden, waar het op 4 januari ’23 is gearriveerd.

Bakhmut ligt aan het front en is bevrijd maar gevaarlijk gebied. De Russen hebben veel schade aangericht en bermbommen zijn achtergelaten. Dit maakt het een levensgevaarlijke route.

Bijdrage
KlokGroep is blij dat ze een bijdrage hebben kunnen leveren aan de infrastructuur in Oekraïne. Laten we hopen dat deze oorlog snel ten einde komt en dit conflict snel wordt opgelost.

Meer informatie over Ukraine Run vind je hier .

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal